hirdetés
hirdetés
2023. június. 01., csütörtök - Tünde.
hirdetés

Egyre többen a gyógyszerészektől kérnek segítséget

A koronavírus-járvány második hullámában ugyan nem tapasztalható a tavaszihoz hasonló gyógyszerfelvásárlási láz, a patikusoknak ezúttal más kihívásokkal kell szembenézniük, írja a Növekedés.hu.

hirdetés

A szokásos őszi-téli forgalmat bonyolítják ezekben a hetekben a magyarországi gyógyszertárak, a tavaszi pánikvásárlásnak most nyoma sincs, akkor nyilvánvalóan sokan megfelelő tartalékot képeztek az alapvető gyógyszerekből, ezért igazából még a megfázás elleni szerek iránt sem különösebben kiugró a kereslet – nyilatkozta a növekedés.hu-nak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Hankó Zoltán elmondta: csak az influenza-vakcinák iránti kereslet volt kiugró néhány napig, ám amint bizonyossá vált, hogy egyrészt az állam felvásárolta az országba érkezett vakcinákat és a patikákban ezek nem érhetőek el, illetve, hogy egyelőre nem várható újabb oltóanyag-szállítmány érkezése, ez is lecsengett.

Jellemzően a gyógyszer-nagykereskedők döntik el, hogy melyik patikának szállítanak és mennyit, így különösen a kistelepüléseken élők hátrányba kerülhetnek, ha a patikájuknak nem jut – tett hozzá az elnök, aki szerint ez a jelenlegi járványhelyzetben meglehetősen aggályos. Hankó Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a járvány mostani hullámában sokkal több a fertőzött, a patikáknak még nem adtak ki a tavaszihoz hasonlóan szigorú eljárásrendet.

Dér Péter. a mogyoródi Kígyó Gyógyszertár vezető gyógyszerésze szerint ebben a helyzetben egyértelműen felértékelődik a gyógyszerészek munkája, és előtérbe kerül a gyógyszerészi gondozás.

A teljes információ

(forrás: Növekedés.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés