hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Átadták a Teva kapacitásbővítő beruházását Debrecenben

Elkészült az izraeli tulajdonú Teva cégcsoport debreceni gyárában a 23 millió dolláros kapacitásbővítő beruházás.

hirdetés

Gyorsan változó világunkban mindinkább felértékelődik az egészségügyi ellátáshoz való fenntartható hozzáférés biztosítása. Ezért is különösen fontos a Teva Gyógyszergyár Zrt. nemrégiben befejeződött, csaknem 23 millió USD értékű stratégiai beruházása Debrecenben, amely révén a világpiaci igények kiszolgálásán túl a vállalat jelentősen növeli a gyógyszerellátás biztonságát Európában és világszerte egyaránt. A beruházás a többi közt a szervátültetettek számára létfontosságú készítmények gyártásához szükséges gyógyszer-hatóanyagok előállítását biztosítja, közölte a gyógyszergyártó.

Mint írják, a Teva 70 éves múltra visszatekintő debreceni telephelye az elmúlt időszak megannyi fejlesztésének, valamint az itt dolgozók szaktudásának és tapasztalatának köszönhetően kulcsfontosságú része a nemzetközi gyógyszergyártó globális hálózatának. Az itt készülő hatóanyagok és késztermékek a világ számos pontján segítik betegek millióinak gyógyulását. A nemrégiben zárult beruházás még tovább erősíti a Teva hatóanyaggyártási és ellátási tevékenységének stratégiai szerepét Debrecenben.

A Teva biztonságos betegellátás iránti elkötelezettségét mutatja ez a közel 23 millió USD értékű projekt, mely jelenleg a Teva egyik legfontosabb és legnagyobb beruházása a gyógyszerhatóanyag-gyártás területén világszerte. Egyúttal ez a debreceni telephely elmúlt 15 évének legnagyobb, hatóanyaggyártás terén véghez vitt fejlesztése is. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre nagyobb mértékben biztosítunk hatóanyagot olyan gyógyszerekhez, amelyek Európában és a világon betegek millióinak nyújtanak segítséget – mondta Gary Baker, a Teva magyarországi hatóanyaggyártásért felelős igazgatója.

Fotókredit: Kiss Lóránt
Fotókredit: Kiss Lóránt

A beruházás növeli a debreceni telephely meglévő fermentációs és extrakciós gyártóüzemeinek kapacitását. A legkorszerűbb gyártótechnológiát alkalmazó, átalakított üzemek már működnek: az extrakciós részlegen a nyáron, a fermentációs részlegen pedig október elején indult a validációs termelés.

A projekt egyik legfontosabb eleme, hogy bővíti a transzplantált betegek szervkilökődésének megelőzésére szolgáló gyógyszerek alapvető összetevőjének (hatóanyagának) gyártását. Mindemellett ezen üzemekben antibiotikumok, gombaellenes készítmények aktív hatóanyagának termelése is megkezdődik.

A debreceni telephely már ezidáig is a Teva egyik legnagyobb gyógyszer-hatóanyag gyártó üzemének számított, melynek kapacitása a jelenlegi beruházással jelentősen bővült. Az itt előállított hatóanyagok az Európai Uniótól kezdve az Egyesült Államokon és Kínán át Thaiföldig gyakorlatilag a világ minden pontjára eljutnak.

Fotókredit: Kiss Lóránt
Fotókredit: Kiss Lóránt

A Teváról

A Teva (NYSE1 és TASE2: TEVA) több mint egy évszázada fejleszti és gyártja gyógyszereit, hogy hozzájáruljon az emberek életének jobbá tételéhez. A generikus, a bioszimiláris és a speciális gyógyszerek terén globális vezető szerepet töltünk be, és a szinte minden terápiás területet lefedő portfóliónk több mint 3500 termékből áll. Világszerte naponta csaknem 200 millió ember használja készítményeinket, akiket a gyógyszeripar egyik legnagyobb és legösszetettebb ellátási lánca szolgál ki a termékeinkkel. A generikus gyógyszerek területén meglévő meghatározó szerepünk mellett jelentős mértékű innovatív gyógyszerkutatással és gyártással támogatjuk az originális és biológiai gyógyszereink növekvő portfólióját. További információk a Teváról: www.tevapharm.com.

(forrás: Teva Gyógyszergyár Zrt.)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés