hirdetés
hirdetés
2021. május. 12., szerda - Pongrác.
hirdetés

Árrés vagy szakmaiság?

A patikákban különböző árrésekkel dolgoznak a tulajdonosok, a szoljon.hu cikke szerint ez szakmaiság kérdése (is).

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Akár több száz forinttal is fizethetünk többet vagy kevesebbet, attól függően, hogy melyik gyógyszertárban vásárolunk. Sok gyógyszerész azonban úgy véli, a patika nem szatócsbolt, itt nem az árrés az elsődleges, hanem a szakmaiság – olvasható a szoljon.hu-n.

A gyógyszertárakat jelenleg semmi sem kötelezi arra, hogy az áraikat jól látható módon feltüntessék. Patikától függően így több száz forintos árkülönbség is lehet a nem támogatott, de vényköteles orvosságok árai között. Az ilyen készítmények árát gyakorlatilag szabadon határozza meg az adott gyógyszertár, így a vásárló csak úgy juthat a legolcsóbb készítményhez, ha végigjárja a gyógyszertárakat, és megkérdezi az árakat. A szabadáras gyógyszerekre a gyártók közzétesznek ugyan ajánlott fogyasztói árat, ám a patikák általában többet kérnek értük. Valójában a nem támogatott orvosságokért mind a gyógyszer-nagykereskedők, mind a gyógyszertárak annyit kérnek, amennyit akarnak – írja a Szóljon.

Egy piackutató cég a közelmúltban vizsgálta az árképzés körülményeit. Ebből az derült ki, hogy elsősorban a környéken élők vásárlóerejétől függ, mennyiért kínál a patika egy-egy terméket. No meg persze attól, hogy mennyire a szakmaiság vagy éppen a kereskedőszellem vezérli a tulajdonosokat.

A cikk folytatódik a szoljon.hu-n.

(forrás: szoljon.hu)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés