hirdetés
hirdetés
2023. június. 04., vasárnap - Bulcsú.
hirdetés

A UPS Healthcare Németországban nyit egészségügyi logisztikai központot

A Magyarországon is jelentős operációval rendelkező UPS Healthcare megnyitotta első németországi egészségügyi logisztikai létesítményét Giessenben. A 27 200 m2-es, helyes gyógyszergyártási gyakorlatnak (GMP) és helyes gyógyszer-nagykereskedelmi gyakorlatnak (GDP) megfelelő raktárterület több mint 30 000 raklap elhelyezését teszi lehetővé. A különböző egészségügyi termékek 2 és 8, valamint 15 és 25 °C közötti hőmérsékleten, illetve akár -20 °C fokon is tárolhatók.

hirdetés

"Ma megnyitott raktárunk segítségével egy valóban páneurópai hűtőlánc-hálózatot hoztunk létre, amely végponttól végpontig nyújt egy sor minőségi, speciális tárolási és kezelési szolgáltatást", mondta el John Bolla, a UPS Healthcare globális logisztikai és disztribúciós üzletágának elnöke. "Az első németországi létesítményünk megnyitásával nagyobb láthatóságot és ellenőrzést tudunk biztosítani annak érdekében, hogy ügyfeleink kritikus termékei a megfelelő időben és a megfelelő hőmérsékleten jussanak ela betegekhez."

Az épületet a fenntarthatósági elvek legmesszebbmenőbb figyelembevételével tervezték: a létesítményre épített napelemes rendszer évente több mint 850 000 kWh villamos energiát képes előállítani, többet, mint amennyit felhasznál.

Az új létesítmény stratégiai elhelyezkedése révén hozzáférést nyújt a gyorsan növekvő európai egészségügyi piacokhoz, így többek között a UPS Healthcare Budaörsön található hazai központjához is közvetlen kapcsolatot biztosít, amely a cég egyik legjelentősebb hubja a térségben.

A gyógyszeripari, orvostechnikai eszközök és biotermékek gyártóinak egyre nagyobb szükségük van termékeik időkritikus és hőmérséklet-érzékeny logisztikájára, ugyanis a biológiai terápiás gyógyszerek globális piaca a 2020-as 285,5 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 421,8 milliárd dollárra fog nőni. Ebben segíti a gyártókat az új létesítmény, és a cég globális és régiós hálózata. 

A UPS Healthcare 2023-ban több mint 200 000 m2 raktárterületet hoz létre, amelynek mintegy fele Európában lesz. A meglévő 217 létesítménnyel együtt ez összesen több mint 1,5 millió m2 cGMP- és GDP-konform egészségügyi forgalmazási területet biztosít 37 országban és területen. E beruházások révén a UPS Healthcare 2023 végére több mint kétszeresére növeli jelenlétét az egészségügyi piacon 2020-hoz képest.

A UPS európai légi csomópontjához, a kölni Bonni repülőtérhez és a UPS Healthcare európai központjához, Roermondhoz való közelsége révén a létesítmény rövidebb tranzitidőt biztosít az ügyfelek számára, ami jelentősen megnövelheti a termelési időablakokat, másnapi kézbesítést tesz lehetővé Európa területének 80%-ára, valamint hozzáférést biztosít a kontinens főbb tengeri kikötőihez is, köztük Rotterdamhoz, Antwerpenhez és Amszterdamhoz.

Forrás: Noguchi Porter Novelli
Forrás: Noguchi Porter Novelli

A UPS Healthcare-ről

A UPS Healthcare egyedülálló egészségügyi logisztikai szakértelmet nyújt ügyfeleinek világszerte. A UPS Healthcare 37 országban és területen 1,6 millió négyzetméternyi cGMP- és GDP-kompatibilis egészségügyi forgalmazási területtel rendelkezik. A szolgáltatásai közé tartozik a készletgazdálkodás, a hűtőlánc-csomagolás és -szállítás, az orvosi eszközök tárolása és fulfillment szolgáltatása, valamint a laboratóriumok és klinikai kísérletek logisztikája. A UPS Healthcare globális infrastruktúrája, UPS® Premier láthatósági szolgáltatása, nyomon követési technológiája és globális minőségbiztosítási rendszere kiválóan alkalmas a gyógyszeripar, az orvostechnikai eszközök és a laboratóriumi diagnosztikai iparágak mai összetett logisztikai igényeinek kielégítésére.

A UPS-ről

A UPS (NYSE: UPS) 2021-es 97,3 milliárd dolláros bevételével a világ egyik legnagyobb vállalata, amely az integrált logisztikai megoldások széles skáláját kínálja ügyfeleinek több mint 220 országban és területen.

(forrás: Noguchi Porter Novelli )
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés