hirdetés
2022. június. 30., csütörtök - Pál.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az immár 10 éve elérhető új vagy más néven nem K-vitamin-antagonista típusú orális antikoagulánsok jelentős áttörést hoztak a nem valvuláris pitvarfibrilláció stroke-prevenciójában.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) 2021-ben 92 gyógyszer számára adott zöld utat az engedélyezési folyamat részeként, írja összeállításában az EgészségKalauz.

hirdetés

blogaritmus

Az édeskömény Dél-Európában és a Földközi-tenger mellékén őshonos, az ókor óta emésztési panaszok enyhítésére használt gyógynövény, amit fűszerként és élelmiszernövényként is hasznosítanak.

Újabb 34 beteget azonosítottak, így az érintettek összesített száma már 197. Tizenegy gyermeknél vált szükségessé májátültetés. A májgyulladások kóroki háttere továbbra sem ismert; a vezető hipotézis még mindig az adenovírus fertőzés.

Az étrend-kiegészítőnek tűnő, valójában azonban illegális termékeket forgalmazó kampányweboldalak (ezek pár hétig-hónapig léteznek) jellemzőiben azonban sok hasonlóság van. Érdemes ezeket ismerni, ugyanis ennek birtokában sok pénzt és bosszúságot spórolhatunk meg.

A székrekedés az emberek jelentős részét érintő, kellemetlen állapot, amelynek számos oka lehet a mozgásszegény életmódtól a helytelen táplálkozáson át különböző betegségekig.

A Covid-19 betegeknél újonnan diagnosztizált cukorbetegség alacsonyabb vércukorszintekkel, de magasabb gyulladásos markerekkel és az intenzív osztályos kezelés nagyobb kockázatával társul, mint a korábban diagnosztizált cukorbetegség esetében, ám a betegek kb. felében a cukorbetegség rendeződik.

A számos sárga és vörös gyümölcs, zöldség színét adó karotinoidok már régóta foglalkoztatták a tudósokat; a karotinoidkutatás az A-vitamin 20. század elején történt felfedezését követően élénkült fel.