hirdetés
2023. március. 23., csütörtök - Emőke.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Boldog új évet!

 

 Minden kedves olvasónknak boldog, békés, szeretettel telt új évet kívánunk!

Ausztriában eddig a 9-11 évesek számára volt ingyenes a HPV elleni oltás, ám február 1-jétől  minden 9-20 év közötti bécsi fiatal számára ingyenesen elérhető a vakcina.

A Richter Gedeon Nyrt. 2022-ben 157,255 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 11,4 százalékkal nagyobb az előző évinél - közölte a gyógyszeripari vállalat a BÉT honlapján.

hirdetés

blogaritmus

Úgy tűnik, hogy a TikTok és a többi közösségi platform a gyógyszerhiányt megoldani nem tudja, a hiány előidézésében és az indulatok korbácsolásában betöltött szerepük azonban kétségtelen és más módszerekkel alig helyettesíthető.

A közvetlen lakossági gyógyszerellátás az elmúlt évtizedekben több jelentős és megoldatlan problémával nézett szembe, melyekhez az elmúlt években újabb, eddig nem tapasztalt nehézségek társultak.

Az ősz beköszöntével egyre több a légúti megbetegedés a környezetünkben. Milyen okai lehetnek ennek?

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.