hirdetés
2022. január. 27., csütörtök - Angelika.
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szerbia szerződést írt alá a Pfizer gyógyszergyártó céggel a vállalat koronavírus elleni gyógyszerének forgalmazásáról, közölte Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszter a közszolgálati televízióban.

Egyiptomnak újabb 200 ezer vakcinával segítünk, ezáltal az eddig nyolc országnak küldött magyar vakcinaadományok száma meghaladja a 2,5 milliót, jelentette be szerda reggel a külgazdasági és külügyminiszter.

hirdetés

blogaritmus

Bár hidegebb időben kevésbé érezzük a szomjúságot, a szervezetnek közel ugyanannyi folyadékra van szüksége, mint nyáron.

Azt már régóta tudjuk, hogy a téli, napfénymentes időszakokban érdemes a D-vitamin-pótlásról gondoskodnunk, de hogy mennyi a javasolt, telítő vitaminmennyiség legyengült állapotban, például koronavírusos betegség esetén, arról új ajánlást fogalmaztak meg a szakemberek.

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.

A keserű vagy sevillai narancs egy citrusféle, amely valószínűleg Délkelet-Ázsiából származik, de mára már megtalálható Európában, Afrikában és Dél-Amerikában is.

A jövő évre szóló költségvetés a Magyar Közlöny június 25-én kiadott 120. számában jelent meg. Rövid összefoglalónk a gyógyszerellátással kapcsolatos legfontosabb számokat tartalmazza.

A palástfű az észak-európai népek tradicionális gyógynövénye. A növényt a népi gyógyászat a méh szülés előtti és utáni erősítésére, menstruációs problémákra és klimax kezelésére, emésztési zavarokra, valamint bőrproblémákra alkalmazta.