hirdetés
hirdetés
2021. május. 07., péntek - Gizella.
hirdetés

Új elnök és igazgató a MAGYOSZ-nál

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke dr. Greskovits Dávid, igazgatója pedig dr. Illés Zsuzsanna.

hirdetés

A leköszönő dr. Hodász István utódja a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöki pozíciójában: dr. Greskovits Dávid.

Dr. Greskovits Dávid a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerzett doktori fokozatot. Pályáját a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárban kezdte, termelésirányító gyógyszerész, drazsírozó üzem részlegvezető és üzemvezető helyettes pozíciókban. 4 évet töltött Nigériában az Imarsel Chemical Co. termelési igazgatójaként, mielőtt 1992-ben a Meditop Gyógyszergyártó és Forgalmazó Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett. Ebben az időben a Meditop volt az első magyar alapítású, nem privatizált gyógyszergyár.

1994 és 1996 között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. Gyógyszertechnológiai Kutató Laboratóriumának főosztályvezetője volt. Majd 1996-ban visszatért a Meditophoz, ahol jelenleg is a cég társtulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

A MEDITOP Kft. 1996. szeptember 18-tól tagja a MAGYOSZ-nak. Dr. Greskovits Dávid 2004-től a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségi tagja. Alelnöki poziciót töltött be 2004-2006. között, illetve 2010-től napjainkig. A MAGYOSZ Kis- és Középvállalati Bizottságának elnöke.

1995-ig a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökségi tagjaként az Ipari Bizottságot vezette, részt vesz a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság munkájában. Felügyelőbizottsági tag a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságban. Munkásságát Dávid Lajos és Hincz György emlékéremmel is elismerték. 11 gyógyszeripari szabadalom és 12 nemzetközi és magyar publikáció fűződik a nevéhez.

A MAGYOSZ Közgyűlése a hat év után távozó dr. Ilku Lívia utódját is megválasztotta: dr. Illés Zsuzsanna a MAGYOSZ új igazgatója 2017 júliusától.

A közgazdász végzettségű szakember évekig a kereskedelemben dolgozott, amikor felvételizett az ELTE Jogi karára. A jogi diploma megszerzése után külsős munkatársként kezdett dolgozni a gyógyszeriparban. 2012-től a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének igazgatója. Az Egyesületnél töltött évek alatt okleveles egészségpolitikai szakértői diplomát szerzett.

Munkájának köszönhetően az Egyesület mára a mindenkori kormányzat és a szakmai döntéshozók, véleményvezérek szorosan együttműködő partnerévé vált. A szakember nyitottságával, intenzív párbeszédek ösztönzésével próbálja a piac szereplői közti együttműködést kiépíteni, és támogatni.

Munkája során szoros kapcsolatot ápolt a Társszövetségekkel, többek között a MAGYOSZ-szal, aktív szereplőként működött közre a Magyarországi Gyógyszer-verifikációs Szervezet felépítésében.

Sport múltjának köszönhetően igazi küzdő, aki a szabályokat tiszteletben tartva próbál mindenkori munkaadójának őszinte munkatársává válni.

(forrás: PharmaOnline , MAGYOSZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés