hirdetés
hirdetés
2021. május. 16., vasárnap - Mózes, Botond.
hirdetés

Lekerült a napirendről a CanSino és a CoviShield megrendelése

Csak akkor van értelme EU-n kívüli forrásból újabb vakcinabeszerzésnek, ha azok időben jelentenek segítséget. A CanSino és a Covishield lekerül a napirendről a szállítási határidők miatt, mondta el a külügyminiszter az ATV kérdésére.

hirdetés

Akkor van értelme az Európai Unión kívüli forrásból újabb oltóanyagok beszerzésére, hogyha azok időben tudnak segítséget jelenteni. Én most úgy látom, hogy azok a törekvéseink, amelyek alapján még szerettük volna növelni a meglévő szerződéseken felül a keletről érkező vakcinák számát, most lekerülnek a napirendről, tekintve a kapacitások miatt vállalt szállítási határidőket, jelentette be Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy más témában tartott sajtótájékoztatóján arra, hogy mikor és mennyi kínai CanSino és indiai CoviShield vakcina érkezik Magyarországra. Korábban több milliós tételről szóltak a hírek.

A kínai CanSino és CoviShidld oltóanyagok nincsenek az országban és mivel a gyártási kapacitások a gyártóhelyeken úgy alakulnak, hogy csak későbbi érkezéseket jeleznének előre, “ezért azt gondolom, hogy ezekkel az oltóanyagokkal nem kell számolnunk a következő időszakban”, jelentette ki Szijjártó.

(forrás: ATV)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés