hirdetés
hirdetés
2021. június. 18., péntek - Arnold, Levente.
hirdetés

Leállt az EESZT, országos hibáról lehet szó

A Telexnek több gyógyszertárban is azt mondták, nem volt előre betervezve karbantartás, és megerősítették, hogy nem tudták kiváltani a betegek az e-Recepteket.

hirdetés

A Telex olvasói jelezték, hogy szerda reggel a patikákban nem lehetett e-Receptet kiváltani, mert valami gond van az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rendszerével.

Az oldalra lakossági profillal szerda reggel 9 óra előtt még be lehetett jelentkezni, ugyanakkor több patika is megerősítette, hogy jelenleg nem tudnak receptre felírt gyógyszereket kiadni, mert ismét nem lehet egészségügyi szolgáltatóként bejelentkezni a rendszerbe.

A lapnak több gyógyszertárban is azt mondták, nem volt előre betervezve karbantartás. Egy rendszergazda szerint országos hibáról van szó  – írta egy névtelenséget kérő gyógyszerész. Azt, hogy mikor áll helyre a rendszer, a patikusok egyelőre nem tudják.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a cikk megjelenése után, 11.50-kor reagált a Telex kérdéseire. Azt közölték, hogy átmeneti technikai probléma volt a rendszerrel, de ez csak rövid ideig tartott, azóta pedig ismét ki lehet váltani minden felírt receptet.

(forrás: Telex)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés