hirdetés
hirdetés
2021. május. 16., vasárnap - Mózes, Botond.
hirdetés

Közel kétmillió adag vakcinát szállított eddig a Pfizer Magyarországra

Ma újabb, közel 250 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, ez már a 17. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból. Ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 2 millió adagot.

hirdetés

A Pfizer több mint három hónapja szállítja megbízható, heti rendszerességgel a Covid-19 elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra. Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett hazánkba, a mai, április 13-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt pedig a Magyarországra beérkezett vakcina adagok mennyisége megközelíti a 2 millió adagot.

A két vállalat 2021. év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd adag Covid-19 vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte. Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát – csak áprilisban közel 1 millió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezhet az országba.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett vakcina az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező Covid-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

(forrás: Pfizer)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés