hirdetés
hirdetés
2020. május. 28., csütörtök - Emil, Csanád.

Antioxidáns és gyulladásgátló

Korábban a kávézás a tiltólisták élén szerepelt, ha a helyes táplálkozás alapelveiről volt szó. Kardiovaszkuláris betegeknél, köszvényeseknél, tüdőbetegeknél, cukorbetegeknél kerülendő a kávézás − vallották. Mára ez jelentősen megváltozott. Epidemiológiai vizsgálatok egész sora és metaanalízisek tucatja bizonyítja azt, hogy a kávézás (napi 4-5 kávé) nemcsak hogy nem ártalmas, de preventív szerepet is kap számos kórkép esetén. Úgy tűnik, hogy megszorításokra mindössze a várandósság alatt van szükség (1, 2).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez gyógyszerész regisztráció (EEKH nyilvántartási szám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. BUDAI LÍVIA PHD, szakgyógyszerész, egyetemi adjunktus Semmelweis Egyetem, Gyógyszerészeti Intézet
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés