hirdetés
2020. június. 04., csütörtök - Bulcsú.
hirdetés
hirdetés

Dr. B. D. cikkei

#1
2014-08-08 07:04:00

A levonorgestrel és az ulipristal-acetát az egyén testtömegétől függetlenül továbbra is megfelelő a sürgősségi fogamzásgátlás céljára – állapította meg az Európai Gyógyszerügyi Hivatal (EMA) illetékes bizottsága a rendelkezésre álló vizsgálati bizonyítékok alapján.

#2
2014-08-04 07:07:00

A Novartis szemészeti készítményeket és kontaktlencséket gyártó leányvállalata, az Alcon megállapodást kötött a Google információtechnológiai céggel, amelynek értelmében jogosulttá vált az intelligens kontaktlencse gyógyászati felhasználásának további fejlesztésére és a kész termék forgalomba hozatalára.

#3
2013-11-19 07:23:00

Október 9-én az Egyesült Államok Maine tagállamában törvényben engedélyezték, hogy a betegek interneten keresztüli rendelés útján, külföldről szerezzék be vényköteles gyógyszereiket. Szakemberek a biztonságossággal kapcsolatos aggályaiknak adtak hangot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Miniszterelnökség a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal együtt nyújtotta be az Országgyűlésnek “A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről” szóló törvényjavaslatot. A gyógyszerellátás szempontjából az alábbi fontos rendelkezések maradnak várhatóan továbbra is hatályban.