hirdetés
2022. október. 06., csütörtök - Brúnó, Renáta.
hirdetés
hirdetés

Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján; Markhot Ferenc Oktatókórház, Eger; Vasútegészségügyi Szakrendelő, Miskolc DR. DOMBORÓCZKI ZSOLT cikkei

  #1
2022-03-25 05:26:00

Napjainkban a vércukormérés folyamatos fejlődésének vagyunk tanúi, és egyre modernebb gyógyszeres és inzulinnal történő kezelések közül választhatunk. A terápia evolúciója egyre biztonságosabb és hatékonyabb módszerek felé mutat, mely időskorú cukorbetegeink gyógyítását is tökéletesíti, egyénre szabottá teszi. Természetesen akkor lehetünk eredményesek, ha nem feledkezünk meg a megfelelő életmódról, diétáról és kommunikációról sem, melynek keretében nagyon fontos a beteg preferenciáinak figyelembevétele, valamint közös célok kitűzése és megvalósítása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.