hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.
hirdetés
hirdetés

Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar, Bőrgyógyászati Allergológiai Tanszék Dr. Gáspár Krisztián cikkei

#1
2020-07-10 05:31:00

A dermatitisek jelentős életminőség-romlással járó, nem fertőző, krónikus gyulladásos bőrbetegségek, amelyek a lefolyástól függően jelentkezhetnek nedvező seropapulák, vezikulák vagy száraz, hámló plakkok formájában. Az ekcémás betegek fő panaszai a viszketés, az égő érzés, valamint a fájdalom. A kórképek etiológiája és klinikuma heterogén, kivizsgálásuk során pedig gyakran segít az epikután teszt. A betegségek terápiájában alapvető fontosságú a provokáló faktorok kiiktatása és elengedhetetlen a bőr fizikokémiai barrier funkciójának helyreállítása, akárcsak a bőrgyulladás eliminálása.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem lehet elképzelni olyan rossz vakcinát, amelynek a mellékhatásait egy napon lehetne említeni a koronavírus-fertőzés veszélyeivel és lehetséges szövődményeivel – véli dr. Duda Ernő, a Szegedi Tudományegyetem virológus-immunológus professzora.

Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításával 2021. január 1-től az elsőfokú közigazgatási hatósági eljárások alapvetően illetékmentessé váltak. Ennek következtében – a törvény 1. számú mellékletében felsorolt néhány speciális esettől eltekintve – nem kell megfizetni a 3000 forintos eljárási illetéket az ügyintézés során.