hirdetés
2020. augusztus. 12., szerda - Klára.
hirdetés
hirdetés

Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent László Kórház telephely, Onkológiai Osztály, Budapest Dr. Végh Éva cikkei

#1
2020-05-29 05:34:00

A hormonreceptor-pozitív, HER2-negatív daganat miatt műtött nők adjuváns kezelésének része a hormonkezelés. Emellett a klinikai és patológiai jellemzők alapján határozzák meg legtöbbször, hogy szükség van-e kemoterápiára. Az Onkotype Dx diagnosztikus vizsgálat alkalmazását a nagy nemzetközi irányelvek is javasolják. A vizsgálat nemcsak nyirokcsomó-negatív, hanem -pozitív korai emlőrákos esetekben is hatékonyan segíti a döntéshozatalt.

#2
2019-02-28 08:11:00

A hazai intézmények onkológiai osztályain nagy számban zajlanak klinikai gyógyszervizsgálatok, amelyek révén számos rákbeteg ellenőrzött és minőségbiztosított körülmények között jut hozzá ígéretes onkológiai kezelésekhez. A gyógyszerfejlesztők által finanszírozott diagnosztikai vizsgálatok és a betegek rendelkezésére bocsátott onkológiai gyógyszerek csökkentik az egészségügyi költségvetés és a kórházak kiadásait. Továbbá, a vizsgálóként dolgozó egészségügyi szakemberek lehetőséget kapnak az innovatív terápiák alkalmazásának, hatásainak, valamint mellékhatásainak korai megismerésére.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A költségvetési törvény megjelenését követően minden évben megvizsgáljuk azokat a tételeket, melyek a gyógyszerellátás számára jelentőséggel bírnak.