hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés
hirdetés

K.A. cikkei

#1
2014-03-27 08:17:00

Az egészségügyben alapvető fontosságú, hogy a szakemberek és a páciensek közötti kommunikáció akadálymentes legyen, pontosan értsék és megértsék egymást. Az orvosok és a betegek között lévő, az egészségügyi ismeretek terén szerzett műveltségbeli különbség miatt azonban gyakoriak a félreértések, melyek különböző problémákhoz vezethetnek.

#2
2014-03-07 05:15:00

Annak ellenére, hogy „a szakma lázad a nagyobb rendezettség érdekében”, és lényegében mindenki, azaz a fogyasztók, az orvosok, a gyógyszerészek és a hivatalos szervek számára is ez volna jó, mindmáig csak adatbázis-kezdemények vannak a hazai étrend-kiegészítők piacán. És helyenként persze elbeszélés egymás mellett.

#3
2013-12-10 05:51:00

Étrendkiegészítők, potencianövelők, tápszerek a figyelem középpontjában. Közzétette jövő évi ellenőrzési tervét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

#4
2013-03-21 16:54:00

Ha a fonendoszkópot és a személyes orvos-beteg viszonyt soha nem is szoríthatja ki, sokak szerint elképzelhető, hogy a jövőben egyetlen okostelefon gyógyír lesz számos egészségügyi gondra – úgy, hogy közben csökkenti a beteg és az őt ellátó intézmény költségeit is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az orröblítés, azaz az orrüreg napi kétszeri, fiziológiás sóoldattal történő átöblítése a koronavírus-fertőzés kimutatását követően jelentősen csökkentheti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát.

A dohányzás és a tüdőrák vagy az érszűkület közötti kapcsolatról mindenki tud, rengeteget hallani róla, azonban egy kevésbé hangsúlyozott, ugyanakkor legalább ennyire fontos káros következménye, hogy jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegségre való hajlamot.