hirdetés
hirdetés
2017. február. 21., kedd - Eleonóra.
hirdetés

Több százezer nyugtató illegális forgalmazása miatt két fővárosi gyógyszertár működését függesztette fel az illetékes hatóság.

Javulást hozhat 2017 több, eddig méltányossági alapon kérhető és hosszú várólista alapján elérhető speciális gyógyszer esetében – értesült a Népszava.

Február elsejétől hat új hatóanyag már szerepel a tételes finanszírozási listán, kilenc készítmény a remények szerint március elsejével jelenhet meg a gyógyítás normál palettáján.

Maradandó halláskárosodást okozhatnak a paracetamolt vagy ibuprofent tartlalmazó fájdalomcsillapítók a középkorú nőknél – írta a Daily Mail, egy orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményeire hivatkozva, amit a 24.hu idéz.

Húszezer darab gyógyszert is találtak egy tehergépjárműben elrejtve a pénzügyőrök Röszkén, a sofőrrel szemben büntetőeljárás indult, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken.

Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, a náthától és az influenzától is.

A cukorbetegség már önmagában megnöveli a thromboembóliás események kialakulásának kockázatát.

Rohamos a fejlődés az áttétes melanomában szenvedő betegek kezelése terén, az immunonkológiai és a molekuláris célzott kezelések révén az eddigieknél jóval hatékonyabb, személyre szabható terápia adható.

Az elmúlt évben az antikoaguláns kezelés területén forradalmi változást eredményezett az egyik nem K-vitamin antagonista típusú orális antikoaguláns készítmény (NOAC) antidótumának megérkezése.

A recept nélkül kapható készítményekre mintha kezdenénk ártalmatlan, kevesebb kockázattal járó alternatívára tekinteni.

A vashiány az egyik leggyakoribb betegség a gyermekek körében, de a lisztérzékenység is közel 3 millió embert érint Európában.

A klórhexidin-glükonát ritka esetekben súlyos allergiás reakcióhoz, anafilaxiás sokkhoz vezethet, amire az expediálás során is tekintettel kell lenni.

A tanulmány által felsorolt hiányosságok évek óta ismertek a gyógyszerellátásban dolgozó szakemberek előtt, írja blogján a HGYSZ az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index gyógyszerellátást érintő megállapításairól.

Az MGYT megújult tematikával és módszertannal folytatja továbbképzési tanfolyamait „Klasszikus gyógyszerészeti ismeretek” címen.

Amennyiben a természetes gyógymódok híve, segítségül hívhat gyógynövényeket, melyekkel akár csökkentheti is gyógyszeradagját. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológus főorvosa ezeket a gyógynövényeket ismerteti.

Az influenza ellen rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes vakcina 51,1 százalékát használták fel.

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának, hogy megelőzhető legyen a romániai járvány átterjedése az ukrajnai megyére.

Dr. Brezanóczy Ferenc, a területi elnökök értekezlete (TEÉ) elnöke idén első ízben február 9-re, az országos kamara budapesti hivatalába hívta össze a területi szervezetek elnökeit.

A terhesség alatti édesgyökér fogyasztás a megszületendő gyermekeknél mind a testi, mind a kognitív fejlődésben több éven keresztül fennálló zavarokat okozhat.

Amerikában megölte első áldozatát az a baktériumtörzs, amelynek elterjedésétől világszerte rettegnek, írja a Magyar Nemzet.

Elhunyt dr. Dénes Lajos platinadiplomás gyógyszerész, közli a Magyar Gyógyszerészi Kamara honlapja.

Ez év április 1-jén lép hatályba a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény és ezzel párhuzamosan szűnik meg a hatálya a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvénynek.

Hóvirágok (Galanthus) bújnak elő az erdőben a Somogy megyei Pogányszentpéternél 2017. február 12-én.

A magas PM2.5 légszennyezettségű lakókörnyezet átlagosan 81 százalékkal növeli a kognitív hanyatlás rizikóját – derül ki egy friss kutatásból.

Az agyhártyagyulladás elleni meningococcus B védőoltás már nem hiánycikk, ám drága. A Napi.hu megkérdezte, hogy a fővárosi önkormányzatok miként támogatják az oltás beadatását.

Megjelentek a cukorellenes evangelisták; van, aki szerint a cukrot a dohányárukhoz és az alkoholhoz hasonlóan kellene szabályozni, sőt a drogokhoz hasonló addikciót emlegetnek Az Index riportja.

A szemszárazság a könnyfilmet és a szemfelszínt érintő, multifaktoriális betegség, amely diszkomfortérzést, látászavart és könnyfilm-instabilitást okoz.

A chia-mag értékesítésének szigorú feltételei vannak, nem árusítható ömlesztve, illetve pudingba vagy joghurtba keverve, a napi ajánlott mennyiség felett pedig emésztési problémákat okozhat.

Együttműködések teszik unikálissá a debreceni gyógyszerészek képzését: a hallgatók egy szemeszteren keresztül bepillantást nyerhetnek az ipari gyógyszerészet mindennapi gyakorlatába – számol be a szon.hu.

A vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el az Allergan gyógyszeripari konszern a tavalyi negyedik negyedévben, miután ellensúlyozni tudta a régebbi gyógyszerek eladásainak visszaesését – írja a Figyelő.

Komoly iparág épült a lúgosításra, sok cég keres irdatlan összeget azzal, hogy az emberek elhiszik: betegségüket az elsavasodás okozza: a méregtelenítés mellett a lúgosításhoz kapcsolódik a legtöbb tévhit. Az MNO összeállítása.

Egy módosított Zika m-RNS-t tartalmazó új vakcina már egy intradermális oltás után védelmet biztosított a kísérleti egereknek és makákóknak a Zika-vírussal szemben – írja az otszonline.hu.

A gyógyszeriparnak a legmagasabb minőségi szabványoknak és előírásoknak kell megfelelnie, a helyzetet csak nehezíti ezek folyamatos változása, szigorodása, amelyekhez rövid időn belül alkalmazkodni kell.

Vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség két nő ellen, akik legalább harminc alkalommal üzleteltek orvosi receptekkel.

Új indikációban engedélyezték a 2-es típusú diabétesz elleni gyógyszert, amely az első és az egyetlen olyan orális antidiabetikum, amelyről egy klinikai vizsgálat során bebizonyították, hogy életmentő kardiovaszkuláris előnyöket biztosít.

Magyar kutatók kifejlesztettek egy rákellenes szert, az eddigi kísérletek azt mutatják: eredményesen gyógyít bizonyos ráktípusokat. Kotschy Andrással az Origó beszélgetett.

Az Orosz Tudományos Akadémia is kimondta: a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a homeopátia tudományosan megalapozatlan áltudomány – adja hírül az Index.

A fejlődést és fejlesztést kikényszeríti a folyamatosan változó hatósági követelményeknek való megfelelés igénye, a megjelenő újabb technológiák, rendszerek, valamint kommunikációs csatornák és az egyéni szükségletek.

A személyre szabott tumorterápiában alkalmazható, könnyen változtatható szerkezetű gyógyszerjelöltek kutatására kapott forrást az ELTE.

A Clostridium difficile B-toxinjait semlegesítő antitest, a bezlotoxumab két fázis III. vizsgálatban is jelentősen csökkentette a fertőzéses megbetegedés recidíváinak gyakoriságát.

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt.

hirdetés

A Richter Gedeon gyógyszergyár euróban 3 százalékos árbevétel-növekedésre számít az idén a tavalyi 6,1 százalékot követően – mondta a társaság vezérigazgatója a 2016-os eredményeket értékelő sajtótájékoztatón.

A Richter Gedeon Nyrt. 2016-ban 63,27 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 17,5 százalékkal haladja meg az előző évit – közölte a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A hgysz.hu legújabb blogbejegyzéséből kiderül, hogyan legyenek naprakészek az officinai tájékoztatások.

Az acne a pilosebaceus rendszer krónikus, gyulladásos, recidiváló betegsége, az egyik leggyakoribb serdülőkori bőrbetegség. Az antibiotikum-kezelés elsődleges célja a Propionibacterium acnes visszaszorítása.

Bár a HPV jelenléte önmagában nem befolyásolja a terhesség folyamatát, a vírus által okozott rákmegelőző állapotok műtéti kezelése növelheti a vetélés és a koraszülés kockázatát, természetes úton történő szülésnél pedig a baba is megfertőződhet, közli a MedicalOnline.

Ötvenmillió forint értékű Béres Csepp adományt adott a daganatos betegek gyógyulásának támogatására a Béres Alapítvány.

A tea megnevezés szigorúan véve csupán a teacserjéből készült italt takarja; a feldolgozás módjának köszönhetően több mint 3000-féle tea létezik, írja a Patikamagazin.

A degludek inzulin szerkezetét úgy alakították ki, hogy a B-lánc 30-as aminosavát (treonin) elhagyták, és a B29-es pozíciójú lizinhez – egy glutamin „spacer” közbeiktatásával – egy 16 szénatomos zsírsavláncot, palmitinsavat kötöttek.

A tulajdonosoknak az elmúlt egy hónapban sem sikerült rendezniük a vitájukat, írja a Népszava.

Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.

hirdetés

blog

Előfordul, hogy olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy kémiából legalább kettest kaptak az általános iskolában és a középiskolában, épp a lényeget nem értik.

Év elején lépett hatályba a felvásárlásokat és a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás, amelynek a felvásárlásokkal kapcsolatos főbb újdonságait ebben a bejegyzésünkben tekintjük át.

Az egyes étrendi összetevők szakmai (dietetikai) megítélése közel sem változik olyan gyorsan és drasztikusan, mint ahogyan ezt a nagyközönségnek szóló írások alapján gondolhatnánk.

„Fontos „baljós előjel”, hogy a könyvnek nincs tartalomjegyzéke – ugyanis gyakorlatilag nincsen strukturált tartalma sem - és nincs irodalomjegyzéke, tárgymutatója, semmi olyan, ami egy szakmailag minimálisan is komolyan vehető könyvben várható...”

Alvás
Nincs ilyen videó
hirdetés
hirdetés

Előfordul, hogy olyan emberek, akikről feltételezhető, hogy kémiából legalább kettest kaptak az általános iskolában és a középiskolában, épp a lényeget nem értik.

Év elején lépett hatályba a felvásárlásokat és a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás, amelynek a felvásárlásokkal kapcsolatos főbb újdonságait ebben a bejegyzésünkben tekintjük át.