hirdetés
hirdetés
hirdetés

Olyan kombinált hatóanyag-tartalmú, fogyasztó hatású mikrotűs tapaszt fejlesztettek ki amerikai kutatók, ami a fehér zsírszövetet lokálisan barnává képes alakítani.

A magyarok kétharmada szigorúbban büntetné a hamisítókat, az emberek egyre jobban átlátják a hamis termékek veszélyeit – mondta Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

Végre van, ami képes hatástalanítani az új típusú véralvadásgátlók hatását, használatuk még biztonságosabbá vált dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus főorvosa szerint.

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás – mondta az Emmi egészségügyért felelős államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az influenza elleni oltóanyagokat a következő napokban minden háziorvoshoz eljuttatják, amit érdemes is kérniük az érintetteknek, hívja fel a figyelmet a Magyar Idők.

A patikán kívül kapható orvosságok között a nátha elleni készítmények, valamint a láz- és a fájdalomcsillapítók voltak a legnépszerűbbek, írja összeállításában a Zárójel.

Az OGYÉI szakemberei a 2016 őszén indult „Élj könnyebben!” kampány keretében, általános- és középiskolás diákok szavazatai alapján állították a diákok össze az 50 top menzaételt tartalmazó listát.

Aki dolgozott már közszolgálati intézményben, biztos beszámol arról, mekkora kihívás (és mennyire izgalmas is egyben) a különböző felkészültségű, szókincsű, szocializációjú, kultúrájú kliensekkel megfelelően kommunikálni. Néha lehetetlen küldetésnek érezzük, legszívesebben feladnánk.

A Bayer aláírta a megállapodást, amelynek értelmében 5,9 milliárd euróért elad bizonyos Crop Science üzletágakat a BASF részére.

Évi negyvenmilliárd forintot költenek vitaminokra és legalább ugyanennyit az interneten kínált csodaszerekre a magyar vásárlók – derül ki a Magyar Idők összeállításából.

Sokakban felvetődött a kérdés, hogy mi az oka annak, hogy ilyen nagy visszhangot vált ki egyetlen, a homeopátiával kapcsolatban megjelent  nyilatkozat? A válaszokat a hgysz.hu keresi.

Az oltóanyagokból, izzadásgátlókból, hiposzenzibilizációs készítményekből is alumínium jut be a szervezetbe. Az alumínium-expozíció és a mellrák vagy az Alzheimer-kór kapcsolata azonban napjainkig sem igazolt.

Hankó Zoltán, a gyógyszerészi kamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában a homeopátiás készítményekről is beszélt.

A leggyakoribb gyógyszerelési problémák, a hatástani csoporton belüli duplikációk és a túldozírozások többsége kivédhető az automata gyógyszerosztó rendszerek fenntartásával.

Kívülről és belülről alkalmazva is méregtelenít, fertőtlenít, sőt fiatalít a kén, ha szakértő kezek alkalmazzák. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikus mestere az alkalmazás lehetőségeiről.

Amennyiben valaki átesett már mélyvénás trombózison, akkor vannak bizonyos dolgok, melyekre a betegnek oda kell figyelnie, nehogy újra kialakuljon a probléma vagy a PTS.

A Richter licencmegállapodást kötött a Pharmanesttel, annak saját fejlesztésű, nőgyógyászati felhasználású fájdalomcsillapító termékének értékesítéséről.

Október 9-én elindult Magyarország egyedülálló, hiánypótló információs felülete, a www.visszervonal.hu, illetve a hozzá kapcsolódó normál díjas telefonvonal, amely szeretne leszámolni a hiedelmekkel.

Csak új pacienseknél, csak elsőként választható készítmények esetében, de nem minden tételesen finanszírozott betegség esetében lesz kötelező a legolcsóbb gyógyszerrel kezdeni a terápiát.

A Gyógyulj Velünk Egyesület a a terápiaválasztás korlátozása elleni beadványt fogalmazott meg, amelyet eljuttatott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek.

Az influenzavakcinák a vírus felszíni fehérjéit célozzák, amelyek szinte egyik napról a másikra átalakulhatnak. Az Oxfordi Egyetem Jenner Intézet nevű virológiai kutatóközpontjának tudósai tíz év kutatómunka után előálltak egy alapvetően más elv alapján működő oltóanyaggal, írja az MNO.

Őszi találkozót tart október 14-én a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Bács-Kiskun megyei Szervezete.

Ian Read, a Pfizer vezérigazgatója kedden bejelentette, elképzelhető, hogy a New York-i gyógyszergyártó óriás felhagy a vény nélkül kapható gyógyszerek árusításával – írja az abcnews alapján az Index.

A kis dózisú acetilszalicilsav szedésének abbahagyása mintegy 37 százalékkal növeli meg a nem kívánatos kardiovaszkuláris események bekövetkezésének az esélyét.

Az új közbeszerzési eljárás vesztesei nem a betegek lesznek, hanem az orvoslátogatói kör – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Világgazdaságnak. A Weborvos idézi.

A Népszava birtokában lévő szakmai javaslat a rotavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét nem ajánlja a kormánynak.

A levofloxacin antibiotikum igen hatásosan csökkentette az akut limfoblasztos leukémia miatt kemoterápiás kezelés alatt álló gyermekekben a fertőzés kockázatát, írja az OTSZ Online.

Hány hetente szabad vért adni, vigyázva arra, hogy a donor hemoglobin- és ferritin-szintje ne csökkenjen le jelentősen?

Ma már lehetőség van arra, hogy a gyógyszervizsgálatokhoz szükséges klinikai vizitek a betegek otthonában, vagy valamely semleges helyszínen történjenek meg – derült ki a többi közt az első magyar betegszervezeti tudásbörzén, melyről a MedicalOnline tudósít.

Sok helyen hiánycikk az agyhártyagyulladást okozó meningococcus B elleni vakcina, miután, bár csak ajánlott védőoltásról van szó, egyre több szülő szeretné beoltatni vele gyermekét, írja a Magyar Idők.

Egy 12 éves brit fiú szülei abban reménykednek, hogy az Országos Egészségügyi Szolgálat elérhetővé teszi gyermekük számára a hormonokat, melyek megállítják a pubertáskort, és fiuk kérésének eleget téve a lányuk lehet, közölte a Pesti Srácok.

Az izraeli Teva vállalat véglegesen elvesztette kizárólagossági jogait a bevételeinek negyvenöt százalékát biztosító COPAXONE felett, részvényeinek értéke tizenöt százalékkal esett, ezért kénytelen lesz megválni aktívái további elemeitől, valamint számos dolgozójától.

Két új eljárás felhívása jelent meg a minap a közbeszerzési eljárások Európai Uniós honlapján, melyben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ajánlatot kér a forgalmazóktól a tételesen elszámolható gyógyszerek beszerzésére. Érvek, vélemények.

Minden korábban megfogalmazott szakmai aggály és kockázat ellenére a mai napon megjelent új közbeszerzési eljárás szerint a új típusú árversenyt hirdettek meg az innovatív gyógyszerek között.

Az „Okos egészségügy, merre tovább?” elnevezésű kerekasztal-beszélgetésen járt a GyártásTrend, ahol arról is szó esett, hogyan segíthet a technológia, a forráshiányos egészségügyben.

Bár Magyarországon alacsony az anyai halálozás, főként a hátrányos helyzetű térségekben van még mit tenni a statisztika további javításáért.

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár és Szentes Tamás helyettes államtitkár kezdeményezésére a  gyógyszerészi kamara állandó meghívottja lett az Egészségfejlesztési Irodák (EFI) havi rendszerességgel tartott megbeszéléseinek.

Luxné dr. Gecső Éva hosszan tartó komoly betegséggel való küzdelem után szeptember 18-án elhunyt.

A kisiskolások naponta alvással töltött ideje és a cukorbetegség diagnosztikai markerei között inverz kapcsolat áll fenn.

Krio-elektronmikrószkópiáért hárman kapják a kémiai Nobel-díjat, amely döntő jelentőségű az élet kémiájának megértésében és többek közt a gyógyszerkészítmények fejlesztésében.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) fejlesztésével, várhatóan a jövő év első felére lehetőség lesz arra, hogy a beteg a felhőalapú rendszerben hatalmazzon meg valakit e-receptjei kiváltására.

hirdetés

Sem a magyar hatóságok, sem pedig a gyógyszerészeti kamara nincs abban a helyzetben, hogy betiltsák a homeopátiás szereket – mondta Hankó Zoltán, az MGYK elnöke az M1-en.

Ír tudósok felfedezték, hogy a könnyben és a tojásfehérjében lévő fehérje nyomás hatására képes elektromosságot létrehozni.

Napjainkban bizonyos pajzsmirigyzavarok műtéti kezelése egyre gyakoribb, mellyel az olyan betegek állapota is javítható, akiknél valamilyen okból a gyógyszeres terápia nem használ.

Az MNB adatai szerint az idei első félévben az egészségpénztári számlákról már majdnem a válság előtti időket idéző szintre esett a gyógyszerköltések aránya, írja az azenpenzem.hu.

A gravitációs hullámok kutatása terén elért eredményeiért három amerikai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.

Differenciált béremelést javasol a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) – közölte a szervezet.

Bogsch Erik 25 éve fennálló vezérigazgatói tisztségét 2017. november 1. napjától nem kívánja betölteni, ettől az időponttól Orbán Gábor általános vezérigazgató-helyettes tölti be a tisztséget.

A Népszava szerint Hadházy Ákos, az LMP társelnöke arról beszélt, hogy az állami bürokrácia hibái miatt a kórházak nem tudják biztosítani a tételes finanszírozási körbe tartozó gyógyszereket.

Szinte minden gyógyszertárban előfordul, hogy humán gyógyszereket kell expediálni állatorvosi vényre. Hogy mik a teendők, azt a HGYSZ gyűjtötte egybe.

Szeptember 29-én az önálló Gyógyszerésztudományi Kar fennállásának 60. évfordulója alkalmából tartottak jubileumi ünnepséget a Szegedi Tudományegyetemen. A kar vezetése a minőségi oktató és kutató munka iránti töretlen elköteleződést hangsúlyozta.

hirdetés

blog

A növény ágaiból és leveleiből előállított főzetet terápiás céllal alkalmazták az észak-amerikai indiánok égések, rovarcsípések, kelések és egyéb bőrsérülések kezelésére. A csodamogyoró Európában a 18. század óta ismert dísznövényként.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a honlapján folyamatosan elérhetővé teszi a magisztrális gyógyszerkészítésben felhasználható anyagok listáját. A hexaklorofén jelenleg is rajta van ezen a pozitív listán, ami azt jelenti, hogy használható a gyógyszertári gyógyszerkészítésben.

Természetesen színtiszta abszurditás, hogy a vörös fonál megvéd a betegségektől, s mindez fokozható, ha azt állítjuk, hogy úgy működik, mint a modern orvostudomány vakcinái. Ugyanis nem működik sehogy.

Hogyan vezessük a nyilvántartásokat az állatgyógyászati készítmények forgalmazása során?

Alvás
Nincs ilyen videó
hirdetés
hirdetés

A növény ágaiból és leveleiből előállított főzetet terápiás céllal alkalmazták az észak-amerikai indiánok égések, rovarcsípések, kelések és egyéb bőrsérülések kezelésére. A csodamogyoró Európában a 18. század óta ismert dísznövényként.