hirdetés
hirdetés
hirdetés

Amikor gyógyszereket vagy nagy kockázattal járó orvosi műszereket használunk, azt feltételezzük, hogy azok előnyei túlszárnyalják esetleges hátrányaikat, azonban a JAMA két tanulmánya szerint az USA szabályozó rendszere túlságosan megengedő.

A szeptemberben közösségbe kerülő gyermekeknek legkésőbb augusztus második felében célszerű beadatni a bárányhimlő elleni második oltást.

A dán Xellia Pharmaceuticals budapesti üzemének bővítésével erősíti a fertőzés elleni termékeket gyártó globális kapacitását.

A probléma az, hogy ismételten túltolták a növény sztárolását, ha megnézzük a tápanyagtartalom adatait, a növényhez kapcsolt állítások meglepően túlzónak mondhatók, írja blogján Alimento.

Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap közel 1,5 milliárd forintot fektet a RotaChrom magyar startupba, az egyedi gyógyszerhatóanyag-tisztítási technológia már jelen van a nemzetközi piacon.

2017. augusztus 30-ig minden gazdálkodó szervezet számára kötelező a Cégkapun történő regisztráció – hívja fel a figyelmet a KamaraOnline.

Összességében kevesebb ideig tart az epilepsziás roham, ha az intravénás adagolás helyett egyszerűbb módon (pl. intramuszkulárisan) juttatják a benzodiazepint a beteg szervezetébe.

Az „Élj könnyebben” kampány 2017 második felében folytatódik, ennek keretében most új játékra invitálják a családokat.

Szeptember 4-én a Magyar Gyógyszerészi Kamara az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (AEEK) közös konzultációt szervez gyógyszerészeknek az e-recept bevezetéséről.

A térd fájdalma kialakulhat lassan, évek alatt és akár egy rossz mozdulat következményeképpen is. Dr. Páll Zoltán, a Budai Fájdalomközpont sebésze, traumatológus, sportorvos a porcleválás és porckopás közti különbségekre hívja fel a figyelmet.

Hogyan lehet meggyógyulni az inzulirezisztenciából és a cukorbetegségből, hogyan olvasható le arcunkról az egészségi állapotunk, hogyan függ össze a klímaváltozás a táplálkozásunkkal, hogyan válthatunk át fokozatosan a vegetáriánus vagy vegán életmódra?

Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési cégek élelmezésvezetői számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A gyógyszertárakban magyar orvosok nevével ellátott külföldi gyógyszermegrendelő lapok jelentek meg, közli az Orvosok Lapja alapján a Weborvos.

A Fitofarm gyógynövénykert azért is különleges, mert a bemutatott gyógynövények melletti tábláról megismerhető, hogy milyen betegségek esetén, milyen készítmény formájában ajánlott használni őket, illetve azt is, hogy a várt gyógyulást milyen bizonyítékok támasztják alá – közli a Magyar Idők.

Egy dohánynövényt késztették arra kutatók, hogy a gyermekbénulást okozó poliovírus ellen készítsen oltóanyagot – írja a BBC nyomán a 444.

A 80-as évek óta ismert és több mint 40 országban használt készítmény. A heparinoktól eltérően a bélnyálkahártyán keresztül jól felszívódik. Erős affinitást mutat az érfal iránt, ahol a felszívódás után nagyrészt kimutatható. Orális alkalmazás esetén lényegében nincs vérzéssel járó mellékhatása, ami alkalmassá teszi krónikus felhasználásra.

Országos népszavazást és gyógyszertárakkal való együttműködési programot indít a Racionalista Párt, olvasható a honlapjukon található közleményben, melyről az MNO számol be.

A vérrögök kialakulása elleni véralvadásgátlók már régóta igen hatásosnak bizonyulnak a mindennapi gyakorlatban, ám érdemes tudni, hogy bizonyos készítmények tartós alkalmazása esetén megnő a csontritkulás, csonttörések esélye.

A krónikus betegséggel küzdőknek a nyár nem egyenlő a felhőtlen kikapcsolódással, ugyanis vannak ekkor olyan tényezők, melyekre fokozottabban ügyelni kell.

Az európai lakosság kalciumfogyasztása jelentősen elmarad a kívánatostól, ami növeli a csonttörések kockázatát.

A tavaly életbe lépett törvény értelmében eddig több mint kétszáz eljárást indítottak, és már kiszabták az első büntetéseket is.

Kínából származó potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mert a vizsgálatok során gyógyszerhatóanyagot találtak bennük.

A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásári forgataggal és orgonahangversennyel várják az érdeklődőket a kedden kezdődő Pannonhalmi Gyógynövényhéten.

Tovább gyűjtögetheti a használt fecskendőit, tűit minden beteg, aki nem akarja a háztartási hulladékba dobni. Az ígéret ellenére ugyanis csak másfél év múlva kell elindítani a rendszert, közölte a Délmagyar.

Hogy milyen endokrin problémák is okozhatják a premenstruációs szindrómát, a PMS-t, arról dr. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász- endokrinológusa beszélt.

Az utóbbi években az antibiotikum-rezisztencia növekedése miatt egyre nagyobb gondot jelent a Helicobacter pylori eradikációja. Az első vonalbeli kezelés sikertelensége miatt előtérbe került a bizmuttartalmú négyes kezelés, a szekvenciális, a konkomittáns („egyidejű” négyes, nem bizmuttartalmú), a hibrid terápia és a levofloxacinnal történő kombinációs kezelés.

Magyarországon a toxikológus szerint közel kétszázezerre tehető azok száma, akik valamilyen gyógyszerfüggésben szenvednek.

A soron következők Kecskeméten, Pécsett és Budapesten lesznek szeptember és október hónapokban.

Az EMA szigorításai a gadolínium lineáris szerkezetű kelátjait érintik, amik esetében a közelmúltban felmerült az agyban való lerakódás és a potenciális toxicitás lehetősége.

7,5 milliárd forint értékben vesz oltóanyagot az Emberi Erőforrások Minisztériuma – derül ki a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből, amit a 24.hu idéz.

2017. augusztus 30-ig minden gazdálkodó szervezetnek kötelező regisztrálnia a cégkapura, emlékeztet a gyógyszerészi kamara honlapja.

Attól tartok, alkotmánybírósági indítványt fogok tenni a nem támogatott gyógyszerek ügyében, és az önrendelkezéssel kapcsolatos hiányosságok miatt, írja Alexin Zoltán.

Befejeződött a Valami Amerika harmadik részének forgatása. Az egyik rosszfiú szerepében láthatjuk dr. Gődény Györgyöt, közölte a Szabolcshír.

A gyógyszerész már a betegség kialakulása előtt olyan életmódbeli tanácsokat adhat a betegeknek, illetve olyan étrend-kiegészítőket, OTC-gyógyszereket javasolhat, amik igazoltan csökkentik a kardiovaszkuláris rizikót.

1897. augusztus 10-én Felix Hoffmann német vegyész először állított elő sikeresen vegytiszta és stabil formában acetilszalicilsavat, és ezzel megszületett az aszpirin, a világ egyik legismertebb és legsokoldalúbb gyógyszere, közli az MTI alapján az Origo.

A darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést, duzzanatot? Dr. Novák Hunor ajánlásai.

A román kormány elfogadta az oltástörvény áprilisban kidolgozott, a súlyos kanyarójárvány közepette éles társadalmi vitát kiváltó tervezetét.

A hízósejtek membránját stabilizáló hatóanyagú gyógyszerek alkalmazása a jövőben a mélyvénás trombózis prevenciójában is szerepet kaphat.

Kreatin-nitrátot és teakrint mutatott ki a lengyel hatóság egy USA-ból származó, különleges táplálkozási célú élelmiszerben, mely Magyarországon is kapható, írja az NLCafé.

Az Egyesült Államok északkeleti szövetségi állama, New Hampshire gyógyszergyár ellen indít pert, mert reklámjaiban a cég nem hívta fel a figyelmet arra, hogy egyik gyógyszere függőséget okoz.

A légkondicionáló berendezés nem megfelelő üzemeltetése az ízületekre is rossz hatással lehet, hívja fel a figyelmet NaturMed Hotel Carbona reumatológusa, dr. Kurth Géza.

hirdetés

Bizonyos baktérium-törzsek hozzájárulhatnak a fertőzött sebek kórokozóinak legyőzéséhez. A jövőben akár az antibiotikumok helyettesítői is lehetnek a probiotikumok ezen a területen.

A fertőző betegségek gyors európai inváziója várható, ahogyan az éghajlat felmelegedése új területet nyit majd meg eddig csak trópusi területeken aktív kórokozók előtt, írja a Portfolio.

Napok óta zuhannak a Teva részvényei, a céget adósság terheli, és profit-figyelmeztetések, hitelminősítői visszaminősítések is terhelik, írja a Napi.hu.

A fogamzásgátlásról és a családtervezésről sok téves információ is kering a köztudatban, dr. Lőrincz Ildikó nőgyógyász-endokrinológus összeszedte a legfontosabbakat.

Az önkéntesek biztonságának maximalizálása érdekében változtat az Európai Gyógyszerügynökség a fázis I. vizsgálatokra vonatkozó irányelvein.

Az Európai Bizottság kiadta a forgalomba hozatali engedélyt az AbbVie gyógyszerére, amely a krónikus hepatitis C kezelésére szolgál az összes fő genotípus (GT1-6) esetén.

Egyre nagyobb gondot okoznak a nyugat-nílusi lázzal fertőzött szúnyogok Szerbiában. Már a Vajdaságban, a magyar határ közelében is megjelentek, adja hírül a Híradó.

Bevételeik 13 százalékát főként gyógyszerekre és egészségügyi kiadásokra, valamint ruházkodásra és háztartási termékekre költik a nyugdíjasok, írja a Pénzcentrum.

A mosogatáshoz alkalmazott szivacsok sajátos „mikrobiomában” mintegy 360 baktériumfajt mutattak ki, amik között potenciális patogének is találhatók.

Az intim problémák helytelen kezelése súlyosbodó tünetekhez vezethet, amit már csak orvosi terápiával lehet megszüntetni.

hirdetés

blog

Pillanatnyilag két cég foglalkozik Magyarországon ilyen gépek értékesítésével. Az ajánlatok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne csak a robot megvételére legyen lehetőség, hanem folyamatos szervizelése is biztosított legyen.

Különösen aljas módszer, ha az ijesztgetés tárgya az egészség megőrzése - mert az egészség sok, nagyon sok pénzt megér...

Az OGYÉI részletesen bemutatja, hogy a vényköteles gyógyszerek vásárlását követően pontosan kinek és milyen tartalommal ellátott számlát állíthatnak ki a gyógyszertárak.

Az internet szemetét felszívó lájkvadász oldalak időről időre megörvendeztetik olvasóikat egy-egy egészségügyi témájú írással. Ezúttal egy olyan válogatott kamugyűjteményt találtam, mely a „régen minden jobb volt” és a „francba a tudománnyal, ösztönlényeké a világ” mottó alatt összefoglalható.

Alvás
Nincs ilyen videó
hirdetés
hirdetés

Pillanatnyilag két cég foglalkozik Magyarországon ilyen gépek értékesítésével. Az ajánlatok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne csak a robot megvételére legyen lehetőség, hanem folyamatos szervizelése is biztosított legyen.