hirdetés
2017. február. 23., csütörtök - Alfréd.
hirdetés

A világhálón fellelhető több mint 11 ezer webpatika mindössze 4 százaléka (!) üzemel a törvényi szabályozással és a helyes gyógyszer-forgalmazási gyakorlat előírásaival összhangban.

Az illegális gyógyszerkereskedelem miatt bezáratott két budapesti gyógyszertár egyikét korábban hasonló okok miatt már megbírságolták, mondta Pozsgay Csilla.

Dr. Brezanóczy Ferenc, a területi elnökök értekezlete (TEÉ) elnöke idén első ízben február 9-re, az országos kamara budapesti hivatalába hívta össze a területi szervezetek elnökeit.

Ez év április 1-jén lép hatályba a jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény és ezzel párhuzamosan szűnik meg a hatálya a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvénynek.

A hgysz.hu legújabb blogbejegyzéséből kiderül, hogyan legyenek naprakészek az officinai tájékoztatások.

hirdetés

Ma már több mint 500 készítmény viseli a „Magyar Gyógyszer” védjegyet, amelyet csak azok a termékek kaphatnak meg, amelyeket nemcsak itthon fejlesztettek ki, hanem Magyarországon is gyártanak, hangzott el a többi közt a VI. Gyógyszerész Köztestületi Napokon.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Jelenleg hét olyan betegség van, amely ellen létezik vakcina, de nem szerepel a kötelező védőoltások között, és nem jár rá tb-támogatás sem. A Magyar Idők vette sorra ezeket.

A degludek inzulin szerkezetét úgy alakították ki, hogy a B-lánc 30-as aminosavát (treonin) elhagyták, és a B29-es pozíciójú lizinhez – egy glutamin „spacer” közbeiktatásával – egy 16 szénatomos zsírsavláncot, palmitinsavat kötöttek.

hirdetés