hirdetés
hirdetés

A világhálón fellelhető több mint 11 ezer webpatika mindössze 4 százaléka (!) üzemel a törvényi szabályozással és a helyes gyógyszer-forgalmazási gyakorlat előírásaival összhangban.

Vádat emeltek Nagykanizsán két nő ellen, akik harminc hamis receptre olyan pszichoaktív gyógyszereket vásároltak, amelyek a feketepiacon kábítószer helyettesítőjeként értékesíthetők.

Negyedik hónapja akadozik az ellátás, így hosszasan kell kutakodnia annak, aki a Meningococcus B elleni oltóanyagot akarja beszerezni, derül ki az Index összeállításából.

Vényköteles gyógyszerekre havi tízmilliárd forintot költöttek tavaly a magyarok –közli az adatokat a vg.hu.

A rendezvény az étrend-kiegészítőkről, gyógyhatású termékekről, különleges táplálkozási célú élelmiszerekről biztosít fórumot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A Magyar Gyógyszerésztörténeti Társaság és a Magyarországi Gyógyszertörzskönyvezők Társaság ezúton is meghív minden érdeklődőt a „A Magyar Gyógyszerengedélyezés Története” című közös rendezvényére.

Napjainkban az allergiás rhinitis növekvő gyakoriságú, a népesség 15-30 százalékát érintő betegség. A néhány évente megújuló szakmai irányelvek segíthetnek abban, hogy a betegeknek a lehető legeredményesebb diagnosztikai és terápiás eljárásokat nyújtsák.

hirdetés