hirdetés
hirdetés

Egy felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 31 százaléka olyan gyógyszert is bevesz, amit nem neki írtak fel. Van tehát miről beszélniük egymással a gyógyszerpiac szereplőinek.

Az MGYK többször szembesült olyan megnyilatkozásokkal, melyek szerint hazánkban nagy ütemben növekszik a hamisított gyógyszerek száma és forgalma, és „a gyógyszerek hamisításában gyógyszertárak is részt vesznek”.

Úgy fest, hogy kicsiben jól halad az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztése, novemberi határidő azonban szűkösnek tűnik a 24.hu írása alapján.

A magyarok fele szed gyógyszert, alig többen, mint az uniós átlag – derül ki az Eurostat felméréséből, melyet a hvg.hu idéz.

Vannak hatályos rendelkezések, amelyek betartása kötelező, de semmi hasznuk nincs a gyógyszerellátás minőségének szempontjából, írja a hgysz.hu.

hirdetés

A világhálón fellelhető több mint 11 ezer webpatika mindössze 4 százaléka (!) üzemel a törvényi szabályozással és a helyes gyógyszer-forgalmazási gyakorlat előírásaival összhangban.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Részvényeként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a 2016. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre 106 forint osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a társaság éves rendes közgyűlésének.

hirdetés