hirdetés
hirdetés

Egy felmérés tanúsága szerint a megkérdezettek 31 százaléka olyan gyógyszert is bevesz, amit nem neki írtak fel. Van tehát miről beszélniük egymással a gyógyszerpiac szereplőinek.

Uruguayban a világon elsőként elkezdték a marihuána nem gyógyászati, "rekreációs célú" értékesítését a gyógyszertárakban.

Véget vet a kormányzat a használt injekciós tűk gyógyszertári begyűjtésének, ez a feladat a továbbiakban kizárólag a kórházakra és a szakrendelőkre hárul.

A gyógyszerek házhozszállítása 2007-ben vált lehetővé a jelenleg is hatályos gyógyszer-gazdaságossági törvény hatályba lépésével. A tudnivalókat a hgysz.hu gyűjtötte össze.

A gyógyszertárakat érintő legfontosabb tételeket – az előző évek hasonló adataival együtt – táblázatos formában teszi közzé a gyógyszerészi kamara.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A komponens alapú allergia diagnosztika segítségével az allergének egyes fehérjekomponensei elleni, specifikus IgE-t lehet kimutatni a szérumból. A módszer lehetőség és mérföldkő az allergiás betegek pontosabb diagnosztikájában és célzottabb oki terápiájában.

A gyógyszerészek már várják az átállást a papír alapú receptről az elektronikusra – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

hirdetés