hirdetés
hirdetés

A kissejtes tüdőrákra tipikusan a dohányzással összefüggő karcinogenezis a jellemző. A gyógyszeres kezelésben az utóbbi egy-két évtizedben nem volt előrelépés, ám az új kutatási irányok közül eredménnyel kecsegtető az immunellenőrzőpont-gátlás, valamint az antitest-gyógyszer konjugátum adása.

A Magyar Gyógyszerésztudományért Alapítvány és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság honlapján július 1-jétől ingyenesen elérhető a három modulból álló e-learning szabadon választható továbbképzés.

Az év legjobb egészségügyi startupjának választották meg a bécsi Pioneers fesztiválon a Turbine csapatát, írja a semmelweis.hu.

A legfrissebb vizsgálati eredmények kapcsolatot fedeznek fel az alvászavarok és az Alzheimer-kór biológiai markerei között.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A sajtóhírekkel ellentétben Magyarországon elérhető a pánikbetegség kezelésére szolgáló szer, annak egy speciális kiszereléséből volt hiány június 21-e és július 17-e között, közli az OGYÉI.

Amíg a gyógyszerforgalmi adatok alapján az OTC termékek egyértelműen nagy népszerűségnek örvendenek, addig a gyakorló orvosok és gyógyszerészek körében számos aggodalom megfogalmazódik a recept nélküli szerek előnyeivel szemben.

hirdetés