A manapság divatos több tízezer, akár hetvenezer forintos IgG-alapú ételintolerancia-tesztek relevanciája a nulla felé közelít – mondta az Indexnek Abonyi Orsolya dietetikus.
Dr. Moric Krisztina allergológus, fül-orr-gégész, a Budai Allergiaközpont főorvosa arra figyelmeztet, hogy a karácsonykor népszerű aromák akár allergiás reakciót is kiválthatnak.
Nikkelallergia esetén nem árt vigyázni a csokoládé, mogyoró, mandula és dió tartalmú ételekkel – mondja dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus, a Budai Allergiaközpont orvosa.
Ahogy a laktózintoleranciáról, úgy a gluténérzékenységről is egyre többet hallunk napjainkban, és a magukat „egészségtudatosnak tartó” laikusok köréből sokan akkor is gluténmentes termékeket fogyasztanak, ha ennek nincs orvosi indoka.