hirdetés
hirdetés
hirdetés

A JCI Insight tanulmánya feltárja a súlyos asztmában szenvedők egy része esetében jelentkező szteroidrezisztencia hátterében álló molekuláris mechanizmust.

Újabb kilenc receptúrával bővül a szabványos vényminták gyűjteménye. Hogy melyek ezek, a hgysz.hu bejegyzéséből derül ki.

Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélyt adott  a Richter Gedeon Nyrt. új antipszichotikumára.

Egyes esetekben a kemoterápia, bár csökkenti a tumor méretét, segíti a metasztázisok létrejöttét. A korábban már megfigyelt jelenséget most a mellrák esetében írták le, közli a MedicalOnline.

A terhesség alatt szedett paracetamol/ acetaminofen nemcsak a nőstényutódok fertilitását csökkenti, de a hímnemű utódok maszkulinitását is gátolja, állapítja meg a Reproduction című szaklap tanulmánya.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszert felíratni, mondta Ónodi-Szűcs Zoltán az M1 aktuális csatornán.

Két ütemben, 21 milliárd forintos fejlesztéssel bővíti hazai gyártóüzemét a GSK; a több mint 100 munkahelyet teremtő üzem meghatározó szereplővé válik a globális vakcinagyártásban.

hirdetés