hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem csoda, hogy a gyógyszergyárak termékei kudarcot vallottak: a fájdalomérzést közvetítő neuronok ioncsatornáit és receptorait befolyásoló szerek azért nem csillapítják megfelelően a krónikus neuropátiás fájdalmat, mert nem a megfelelő neuront veszik célba, írja a Science tanulmánya.

Országszerte hiánycikk a patikákban kapható meningococcus B elleni védőoltás, értesült az InfoRádió. Az információt megerősítette Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke is.

Kutatók szerint a doxycyclin, amely közel fél évszázada használatos antibiotikum, alacsony dózisban jótékony hatású lehet a Parkinson-kór elleni küzdelemben, írja az almapatika.hu.

Fertőző agyhártyagyulladásban már négyen vesztették életüket idén – tájékoztatta a Világgazdaságot az Emmi. Legutóbb június elején Hevesen halt meg egy féléves gyermek.

A penicillinek, a cefalosporinok, az eritromicin és a nitrofurantoin terhesség alatti alkalmazása biztonságosnak tűnik, a többi antibiotikum viszont növeli a spontán abortusz kockázatát.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Évről évre többet hagy a patikában a lakosság, eközben a költségvetés 30 milliárdot spórolt a gyógyszer-támogatás folyamatos alakítgatásával, írja a Népszava.

Kovászna, Kolozs és Bihar megyében a tervezett árcsökkentés miatt fokozatosan tűnnek el az olcsó orvosságok, írja a KrónikaOnline. A krónikus betegek a legérintettebbek.

hirdetés