hirdetés
2017. február. 23., csütörtök - Alfréd.
hirdetés
hirdetés

Négy különböző antihipertenzív hatóanyagból a szokásos dózisok negyedeit alkalmazva a kombináció kifejezettebb vérnyomáscsökkenéshez vezet, mint a normál dózisokkal végzett monoterápia.

Új módszertani levelet jelentetett meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a gyógyszertárakban vény nélkül kiadható gyógyszeranyagok forgalmazásáról.

Javulást hozhat 2017 több, eddig méltányossági alapon kérhető és hosszú várólista alapján elérhető speciális gyógyszer esetében – értesült a Népszava.

Maradandó halláskárosodást okozhatnak a paracetamolt vagy ibuprofent tartlalmazó fájdalomcsillapítók a középkorú nőknél – írta a Daily Mail, egy orvosi szaklapban megjelent kutatás eredményeire hivatkozva, amit a 24.hu idéz.

A közel 230 éve bevezetett digitáliszkészítményeket napjainkban is alkalmazzák, elsősorban tünetes szívelégtelenség, illetve magas kamrafrekvenciával járó pitvarfibrilláció indikációjával, jóllehet teljesen hiányoznak a korszerű, randomizált klinikai vizsgálati eredmények a témában. .

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A Guineában 11 ezer alannyal lefolytatott teszten az ebola elleni vakcina 100 százalékos hatékonyságot mutatott – adja hírül az Index.

Január 15-ig a kamara honlapján jelentkezhetnek a XXIII. Országos Gyógyszerész Bálra.

hirdetés