hirdetés
hirdetés

A jelenlegi egyedi méltányossági támogatási rendszer és az elhúzódó befogadási eljárások jelentős kihívást jelentenek az ágazat valamennyi szereplőjének.

A gyógyszerészek már várják az átállást a papír alapú receptről az elektronikusra – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A sajtóhírekkel ellentétben Magyarországon elérhető a pánikbetegség kezelésére szolgáló szer, annak egy speciális kiszereléséből volt hiány június 21-e és július 17-e között, közli az OGYÉI.

Az élelmiszerekben, étrend-kiegészítőkben alkalmazható gyógynövények alkalmazhatóságának szakszerű, tudományos értékelése, elemzése érdekében az OGYÉI megújította szakértői testületét.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nélkül az Egyesült Királyság gyógyszerellátási rendszere komoly veszélybe kerülhet, derül ki az Index összeállításából.

hirdetés

Az interneten cukorbetegség kezelésére hirdetett gyógynövényes tapasz sem gyógyszerként sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel.

A kiadványban olyan megállapítások is találhatók, amelyekkel általában a tudománytalan álhíreket terjesztő alternatívmedicina-oldalakon találkozhat az olvasó, írja egy egytemi tankönyvről az MNO.

Augusztus 30-áig pályázhatnak a „Kiváló Gyógyszertár, 2017” című pályázatra, olvasható a gyógyszerészkamara honlapján.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Az eddig napvilágot látott információk alapján a 13 "új tagállam" közül a gyógyszerügynökségre nyolcan pályáznának, köztük Magyarország. Az esélyeket a Napi.hu latolgatta.

A Foeniculum vulgare a fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően eredményes lehet a klimaxos tünetek kezelésében – derül ki egy kis létszámú, randomizált, placebo-kontrollált vizsgálatból.

hirdetés