hirdetés
hirdetés

A visegrádi országok (V4) együttműködésével a védőoltás-ellátás is nagyobb biztonságban lesz Közép-Európában – mondta Balog Zoltán a V4 országok egészségügyi minisztereinek budapesti konferenciáján.

A begyűjtött és termesztett gyógynövény mennyisége folyamatosan csökken, a tendencia megfordításához a gyűjtés, valamint a termesztés területén is váltásra van szükség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint.

Hatvanötmilliót meghaladó termék darabszámmal rekordévet zár idén, és tíz százalékos órabéremelést ad január 1-től a B. Braun Medical Kft., jelentette be a vállalatcsoport vezérigazgatója.

Kilenc egészségügyi tárgyú törvényt módosított az Országgyűlés 141 igen, 24 nem szavazattal és nyolc tartózkodással.

hirdetés

Jövőre több támogatás jut a fiókgyógyszertáraknak, s talán közmegegyezéssel rendeződik a patikai ügyelet is, hangzott el többek között a gyógyszerészi kamara köztestületi tanácskozásán.

Az MSZP-s Szakács László arra kérdezett rá az Emminél, hogy lesz-e ingyen védőoltás a 18 év alattiaknak is. Rétvári Bence államtitkár válaszában elzárkózott ettől, írja a hvg.hu.

Dékán, tudós, kutató, gyógyszerész, orvos fogott össze azért, hogy tudásukat, tapasztalataikat felhasználva javítsanak a magyarok egészségi állapotán és egészségtudatosságán.

hirdetés
hirdetés

PR-cikk

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Jó negyedévet zárt a brit GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszeripari konszern: az új termékei bevétele és nyeresége is emelkedett a szeptember 30-án véget ért három hónapban.

A kisiskolások naponta alvással töltött ideje és a cukorbetegség diagnosztikai markerei között inverz kapcsolat áll fenn.

hirdetés