hirdetés
hirdetés

Huszonkettedik alkalommal gyűltek össze a patikatulajdonosok a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének (MOSZ) tavaszi szakmai konferenciáján, amelynek ezúttal Egerszalók adott otthont. A tanácskozáson az akkreditált továbbképzés mellett szó esett a gyógyszertár-működtetésről, a többségi tulajdon és a generációváltás összefüggéseiről, és megújult a szervezet tisztviselői kara is.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat vasárnap hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani. Magyarország 1980 óta spórol így energiát.

A stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást Balog Zoltán miniszter és Hankó Zoltán kamarai elnök írta alá.

A 2017. évi tavaszi kirándulást a Budapest Hűvösvölgy – Vadaskert – Vitorlázó repülőtér útvonalon tartják április 22-én szombaton.

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából Kossuth Nagydíjat, Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint Magyar Érdemrendeket adott át a Parlamentben.

hirdetés

A New England Journal of Medicine írása feltárja, hogy milyen mértékben fogadnak el támogatást az amerikai betegszervezetek gyógyszer- és orvosi segédeszközgyártóktól, és hogyan kezelik ezt az érdekkonfliktust.

Tavasztól Olaszországban is kötelező a varicella-védőoltás; a svéd és a magyar kormány jelenleg mérlegeli a döntést.

A Népszava úgy tudja, a gyártóknak vannak még készletei a vakcinából, de azt pontosan nem tudni mennyi. A szokásos gyártási renden felüli mennyiséget 18 hónap alatt lehetne legyártani.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

Kérdőjelek még bőven akadnak az e-recepttel kapcsolatban. Az MNO-nak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke beszél ezekről.

A közforgalmú gyógyszertárakat működtető gazdasági társaságokban 2017. január 1-jéig biztosítani kell a valódi többségi gyógyszerészi tulajdont, a gyógyszerészi tulajdonrésznek meg kell haladnia az 50 százalékot.

hirdetés