hirdetés
hirdetés

Közel két évtizede figyelmeztetnek a gyógyszerreklám végén a kockázatokra és mellékhatásokra, ám hamarosan változik a közismert szlogen.

Pipacs (Papaver rhoeas) virágzik a Nógrád megyei Sóshartyán közelében 2017. május 26-án.

Az 1977-ben Szegeden végzett gyógyszerészek Szontágh Melinda évfolyama rendez találkozót, közli a kamara honlapja.

Virágzó mocsári nőszirom (Iris pseudocarus) Szolnokon, a Tisza árterének belváros közelében fekvő részén 2017. május 19-én.

Akadozik az ellátás az országban egy, a zöld hályogra igen gyakran alkalmazott szemcseppből, a gyártó csak a szükségletek kétharmadát tudja fedezni – tudta meg a Magyar Nemzet.

hirdetés

Világszerte mintegy 325 millió hepatitisz B- vagy hepatitisz C-fertőzött él; adekvát terápiában az érintettek csak mintegy 7-8 százaléka részesül.

Vádat emelt az ügyészség egy ukrán állampolgárral szemben, aki januárban nagy mennyiségű, nálunk nem engedélyezett gyógyszert akart az országon keresztül hazájába csempészni

Gyógyszergyártói és forgalmazói befizetésekből 2018-ban 17 milliárd forintot vár a költségvetés, gyógyszertámogatásra viszont 18 milliárdal többet költenének, mint idén.

hirdetés
hirdetés

Ajánlott

Miért vágyik a gyógyszerész szakma valós adatokra?

A modern gyógyszereknek a piacvezető státusz eléréséhez képesnek kell lenniük arra, hogy nagyrészt helyettesítsék a rendelkezésre álló kezeléseket a jobb hatékonyságuk, biztonságosságuk vagy kényelmük miatt. (x)

 

A mélyvénás trombózis után az ismételt trombózis prevenciója és a posttrombotikus szindróma (PTS) elkerülése a cél, azonban megesik, hogy a kezelés ellenére mégis kialakulnak vérrögök.

Mire való, hogyan kell használni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT)? A napi.hu összeszedte a tudnivalókat.

hirdetés