hirdetés
hirdetés

Zárva marad Budapest csúcspatikája

A tulajdonosoknak az elmúlt egy hónapban sem sikerült rendezniük a vitájukat. Így nem is tudtak eleget tenni annak az előírásnak, miszerint a gyógyszertáraknak a patikusok többségi tulajdonába kell kerülniük, írja a Népszava.

hirdetés

Valamennyi közforgalmú gyógyszertárat működtető gazdasági társaságban 2017. január elsejéig úgy kellett alakítani a tulajdonviszonyokat, hogy a többség gyógyszerészhez kerüljön. Ehhez csak az év utolsó három hónapjában nagyjából hétszáz üzletben kellett a patikusnak kivásárolnia korábbi társa tulajdonrészét. Az ügylet az ország 2300 patikájában legalábbis formálisan sikeresen lezárult. Az egyetlen kivétel a Déli Gyógyszertár. Itt a tulajdonosok nem jutottak egyezségre, mindketten a saját családjuk egy gyógyszerész tagját akarták tulajdonhoz juttatni, hogy megfeleljenek a törvénynek. A személyi jogos gyógyszerész a fiának akarta átadni, míg a befektető, Kovács Balázs a feleségének kívánta ajándékozta a szükséges tulajdonrészt.

A lap úgy tudja, péntekre taggyűlést hívtak össze, ennek napirendjén szerepel a gyógyszertár és 17 alkalmazottjának is sorsa.

A gyógyszerügyi hatóság az esettel kapcsolatban írásban azt nyilatkozta, hogy amennyiben az üzemeltető cég társasági szerződése 2017. január 1. nem felel meg a kívánt tulajdonosi szerkezetnek, az OGYÉI köteles a tudomásszerzéstől számított 15 napon belül visszavonni a közforgalmú gyógyszertár létesítési és működési engedélyét. Az erről szóló határozat el is készült. Azaz, ha az OGYÉI érvényesíti a törvényt, akkor a Déli Gyógyszertárat már elvesztették a betegek.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés