hirdetés
hirdetés

Vitatott a patikák gyse-foglalásának lehetősége

A gyógyászati segédeszközök (gyse) patikai foglalásának kérdése is szóba került a gyógyszerészi kamara áprilisi elnökségi ülésén.

hirdetés

A MGYK elnöksége 2018. április 19-én tartotta ülését a kamara székházában, Budapesten. Az ülést dr. Hankó Zoltán elnök vezette, írja a köztestület honlapja. Mint az a beszámolóban egyebek között olvasható,  az elnök és dr. Horváth-Sziklai Attila részt vett egy Szegeden tartott EESZT-fejlesztéssel és telemedicinával foglalkozó konferencián. Az elnök megjegyezte, „belátható időn belül a gyógyszerellátáson belül is felmerülnek a telemedicina lehetőségei, így el kell kezdeni kidolgozni ezen a területen is a kamarai álláspontot.”

A továbbiakban az EESZT keretében a gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó megbeszélés került szóba, ahol dr. Bartus György és Hankó Zoltán vett részt. Elsődlegesen a sorozatgyártású gyse-termékekről egyeztettek, ugyanis mint említette, az egyedi méretvételhez kötött eszközök beillesztése a rendszerbe egy következő fázisban lesz lehetséges. A megbeszélésen a forgalmazók azt kérték, hogy a gyse esetében a gyógyszertárak két napos foglalási lehetőségét iktatássák ki, ugyanis a gyógyszertárak nagy száma miatt ez a gyse boltokkal szemben versenyelőnyt jelent. A kamara elnökének elhárító álláspontjával az elnökség is egyetért.

További részletek az elnökségi ülésről a honlapon

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés