hirdetés
hirdetés
2022. október. 07., péntek - Amália.
hirdetés

Támadja az Európai Bizottság a tulajdonosi programot

Az unió lehetőséget akar teremteni arra, hogy multinacionális cégek tulajdonrészt szerezhessenek a magyar patikákban – jelentette be többek között a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai, 61. Kormányinfón.

hirdetés

Támadja az Európai Bizottság, hogy a magyar gyógyszertáraknak magyar tulajdonosai legyenek – mondta a miniszter, amikor arról számolt be, hogy a stratégiai kabinet tárgyalta azt a 21 ügyet, amelyben a bizottság kötelezettségszegési eljárást indított hazánk ellen. Lázár úgy fogalmazott, az unió lehetőséget akar teremteni arra, hogy multinacionális cégek tulajdonrészt szerezhessenek a magyar patikákban. Az eljárás a patikatulajdonlás 2013-ban bevezetett új szabályai miatt indult, amelynek értelmében a személyi jogos gyógyszerészek és az üzletben dolgozó patikusok tulajdoni hányadának 2014. január 1-jéig meg kell haladnia a 25, 2017. január 1-jéig pedig az 50 százalékot.

Valódi, nagy volumenű népegészségügyi programokat indítanak jövőre, majd 2018-20 között – döntöttek, miután a stratégiai kabinetben meghallgatták az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Stratégia első körös beszámolóját. Lázár szerint a program nem halasztható, mert az egészségügyi mutatók azt igazolják, hogy beteg a magyar társadalom, aminek javítása érdekében mind az egyének, mind az állam oldaláról van tennivaló. Még az idén ősszel döntés születik a jövő évben induló konkrét programokról

A teljes cikk a MedicalOnline-on

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés