hirdetés
hirdetés

Olcsóbb a betegnek, több munka a gyógyszerésznek

A gyógyszertárak egy részében jelentős mennyiségű magisztrális készítményt állítanak elő. Egyre több ilyen készítményre van szükség, ugyanis ezek olcsóbb alternatívák gyári körülmények között készült társaikkal szemben, írja a Sonline.

hirdetés

Csak kevés patika foglalkozik magisztrális készítmények előállításával, ám ahol készítenek ilyeneket, ott nagyon sokat eladnak.

Az Északnyugati Patikában kifejezetten jellemző a saját készítésű orvosságok forgalma, mondta Tóthné Kalota Veronika vezető gyógyszerész. – Negyven adag orrcseppet készítettünk, ami egy hét alatt elfogy.

Van, hogy déltől délután öt óráig hárman dolgoznak a laborban. A legkelendőbbek a saját készítésű orrcseppek, a mosdósi köptető és a babakenőcs. – Ezek a készítmények azért jók, mert a közelben több gyermekorvos is van és számukra egyedi összetételű készítményeket kínálhatunk.

A ságvári székhelyű Ságvár Patikában is jelentős a saját készítésű termékek forgalma. Rideg Róbert tulajdonos, vezető gyógyszerész elmondta: elsősorban az idősebbek és a szerényebb jövedelműek választják ezeket az orvosságokat. Mint a lap írja, sok olyan patika van, ahol azzal az indokkal nem készítik el a magisztrális orvosságokat, hogy nincs alapanyag, vagy éppen elfogyott. Így aztán a betegek kénytelenek továbbmenni egy másik gyógyszertárba, remélve, hogy ott megkapják a személyre szabott orvosságot.

(forrás: Sonline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés