hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 08., szombat - László.
hirdetés

Október végéig lépnie kell, ha még nem azonosította magát

Október 31-ig teljes körű ügyfél-átvilágításon kell átesnie a bankszámlával, illetve önkéntes pénztári, befektetési szolgáltatói vagy életbiztosítási szerződéssel rendelkező ügyfeleknek, emlékeztet a Patika-csoport.

hirdetés

Az azonosítási kötelezettség a banki folyószámlával rendelkezők mellett a hazai székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkező önkéntes egészség- és nyugdíjpénztárak, befektetési szolgáltatók, s életbiztosítók ügyfeleire is vonatkozik – írja közleményében a Magyar Nemzeti Bank.

Az online ügyintézési és az egyenleglekérdezési felületeken is tájékozódhat arról, hogy van–e teendője a pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) által előírt teljes körű azonosítással kapcsolatosan. Erre a pénzügyi rendszer és valamennyi ügyfél biztonsága érdekében van szükség. Ha a személyes fiókjában lévő üzenetben az szerepel, hogy a pénztár még nem rendelkezik a szükséges adatokkal vagy annak egy részével (pl. mert nem személyesen intézték ügyeiket székhelyünkön), mielőbb pótolja a hiányt annak érdekében, hogy patikakártyáját október 31. után is zökkenőmentesen használhassa.

A Patika Pénztárnál az azonosítási adatokat nemcsak személyesen egyeztetheti, hanem azok postán is elküldhetőek. Az adategyeztetésnek legkésőbb 2019. október 31-ig meg kellene történnie.

A törvényben meghatározott dátumot követően, amíg a teljes körű azonosításra nem kerül sor, az adott ügyfél nem kezdeményezhet új pénzügyi tranzakciót számláján, vagyis nem tud fizetni a patikakártyájával, illetve a beérkező számlák ellenértékét sem tudjuk kifizetni számára. E korlátozás viszont később is azonnal feloldható, amint a pénztártag megadja a hiányzó adatokat, közli a Patika-csoport hírlevele.

(forrás: Patika-csoport)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés