hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 07., péntek - Ibolya.
hirdetés

Ne hagyja veszni az adót, ha vissza is kaphatja!

A december 31-ig beérkező egyéni egészségforintok és munkáltatói tagdíj-kiegészítés 20%-át a NAV visszautalja a pénztártag adott évre bevallott és befizetett személyi jövedelemadójából, emlékeztet a Patika-csoport.

hirdetés

2019-ben csaknem 30%-kal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma a tavalyihoz képest. A Pénzügyminisztérium adatai szerint az idén 1,5 millióan, 2018-ban 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat. Egy korábbi sajtótájékoztatón Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a lakosság körében egyre népszerűbbek az egyszerű, online megoldások, idén már csak minden ötödik bevallást küldték be papíron.

Ráadásul – sok országtól eltérően – a magyar adóbevallási tervezet a béreken kívül az összes olyan jövedelmet tartalmazza, amelyről az adóhatóságnak van információja. A hazai rendszer egyedülálló módon kezeli a kedvezményeket, például a családi adókedvezmény és az első házas kedvezmény is szerepel a tervezetben. Ha azt látja az adóhatóság, hogy önkéntes pénztárba történt befizetés, akkor annak a kedvezményét is automatikusan felajánlja a rendszer a magánszemélyeknek – közölte az államtitkár.

Ne feledje, december 31-ig növelheti az idei évre járó adóforintjait!

  • Az év utolsó munkanapjáig beérkező egyéni befizetésekre jár a 20%-os visszatérítés,
  • az év utolsó munkanapjáig leadott 24 hónapos lekötési megbízás után jár a 10%-os visszatérítés,
  • az év utolsó munkanapjáig igénybe vett és két évnél nem régebbi orvosi egészségtervvel alátámasztott prevenciós szolgáltatások után jár a 10%-os visszatérítés.

További részletek

(forrás: Patika-csoport)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés