hirdetés
hirdetés
2022. június. 29., szerda - Péter, Pál.
hirdetés

Nagytakarítás után lesz naprakész a házi patika

Lakossági gyógyszer-nagytakarítást szerveztek a Kaposi Mór Oktató Kórház Szigethy-Gyula Gyógyszertárában. A patikában nem csak a lejárt szavatosságú tablettákat, szirupokat, hanem a fecskendőket és infúziókat is fogadták, számolt be róla a sonline.hu nyomán a Weborvos.

hirdetés

– Jellemzően az idősebb vásárlóink hoznak be gyógyszereket hozzánk. Sokszor bontatlan dobozokkal és csomagokkal érkeznek, de szerencsére azt is tapasztaljuk az utóbbi hónapokban, hogy egyre több fiatal él ezzel a lehetőséggel – mondta Bali Tibor, a gyógyszertár vezetője. A szakember azt is hangsúlyozta, hogy a lejárati idő közeledtével a gyógyszerek jelentős mértékben vesztenek hatásfokukból, a lejárat után semmiképp sem szabad bevenni egyik készítményt sem. A kaposvári gyógyszertárban nyitvatartási időben leadhatóak a lejárt szavatosságú gyógyszerek.

A koronavírus-járvány alatt a begyűjtött gyógyszerhulladék mennyisége jelentősen csökkent. A járványhelyzet enyhülésével, a szigorítások lazításával a leadás ismét felgyorsult és elérte a pandémia előtti mennyiséget. A gyógyszerhulladékot az országban négyezer helyen adhatjuk le, főként gyógyszertárakban, a vény nélkülieket pedig drogériákban, benzinkutakon és bioboltokban is. Évente háromszáz tonnát meghaladó mennyiségű gyógyszert, fecskendőt semmisítenek így meg, írja a lap.

(forrás: Sonline, WebOrvos)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés