hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

Különutas megoldás a fegyorsult világban a patikai piacon

A Kulcs Patikák legnagyobb patikaátalakítási sorozata mérföldkőhöz ért: júliusban harmincra nőtt azon gyógyszertárak száma, amelyek kiérdemelték Quality Patika címet.

hirdetés

A 210 magyar családi gyógyszertárat tömörítő patikahálózat 2020-ban új üzleti modell felállításával válaszolt a piac változásaira, a megváltozott fogyasztói igényekre, amelyek a tagpatikák számára egészen új perspektívát kínálnak a korábbiakhoz képest.

„A Kulcs Quality Program modelljének létrehozásakor egy olyan koncepció lebegett a szemünk előtt, amely segíti gyógyszertáraink szakmai-, üzleti fejlődését, és kreatív módon emeli be azokat a hazai gyógyszertári piac nagy szereplői közé. 2020-at már több mint 160 tagpatikával indítottuk, mára 210 családi tagpatikával vagyunk jelen az országban és az expediálási (gyógyszertári kiszolgálási) gyakorlatunk magasabb szintre lépésével, a piaci trendekre való gyors reagálásunkkal már valóban ki is emelkedünk a környezetünkből. Mi hiszünk abban, hogy az expediáló szakember tanácsa a legnagyobb érték a patikában és mindig meg is térül.” – mondta Kőhalmi Ákos, a Kulcspatikák Zrt. vezérigazgatója.

Quality Patikává válni azonban komoly döntés és munka eredménye a Kulcs Patikák hálózatán belül. A komplett, egyedi tervezésű belőépítészeti átalakítás mellett új kereskedelmi és marketing gyakorlattal, a termékkínálat átalakításával, a dolgozók motivációs és tréning rendszerének átalakításával is együtt jár. Egy-egy patika átalakítása kb 29-90 millió forint közötti önköltséget jelentett az elmúlt évben, ami egy családi vállalkozásként működő patika esetében igen jelentős beruházás. A Kulcs Patikák központja ezért nem csak beható szakmai tanácsadással, újszerű kereskedelmi megállapodásokkal, vagy az átalakítás megtervezésével, levezénylésével, hanem egyedi pénzügyi infrastruktúra kialakításával is segíti a tagpatikák Quality Patikává válását.

Szent Erzsébet gyógyszertár Nyíregyháza
Szent Erzsébet gyógyszertár Nyíregyháza

 

(forrás: Kulcs Patikák)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés