hirdetés
hirdetés

Kódminőség-ellenőrzés

A vényköteles gyógyszerekre vonatkozó uniós direktíva szerint nemcsak az egyedi kódolásról kell gondoskodni, hanem a manipulálás ellenes csomagolásról is, írja a GyártásTrend.

hirdetés

Az új rendelet alapján, amely 2019. február 9-ig lép életbe, az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek külső csomagolásán olyan egyedi azonosítót kell elhelyezni, amely tartalmazza a termék azonosítószámát, egyedi sorszámát, a lejárati dátumot, a batch-számot, emlékeztet a GyártásTrend. Ezzel az egyedi azonosítóval kiszűrhetők lesznek a hamisított gyógyszerek, és elkerülhető lesz a legális ellátási láncba való bejutásuk.

A Microscan LVS-9580 nagy teljesítményű kézi vonalkód-ellenőrző kiváló megoldás a vonalkódok ellenőrzésére az ISO/IEC, ANSI, GS1 és UDI szabványoknak megfelelően. Nagy felbontású, 5 megapixeles kamerájával az eszköz képes olvasni és elemezni a lineáris (1D-s) és a kétdimenziós (2D-s) kódokat 76,19mm×57,15 mm-es területen. Az 1D-s és 2D-s közvetlenül a felületre vitt jelölések (DPM) 44 mm×44 mm-ig ellenőrizhetők a MIL-STD-130, ISO és GS1 szabványok szerint. Az LVS-9580 különböző alapanyagú termékeken is alkalmas a vonalkódok beolvasására és ellenőrzésére, például műanyagokon, NYÁK-lapon, fémen, kartonon és szállítási konténereken.

A termékkel és minőség-ellenőrző szolgáltatásokkal ideje korán javíthatók a minőség-ellenőrzés során előforduló hibák, ezzel elősegítve, hogy az előállított kódok a későbbiekben is biztonsággal olvashatók legyenek. Naprakész ismeretekkel mindig a legmegfelelőbb megoldást lehet megkeresni a felmerülő minőség-ellenőrzési feladatokra.

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés