hirdetés
hirdetés

Készül a Belső Minőségügyi Kézikönyv harmadik kiadása

A Gyógyszerész Köztestületi Napokon szó lesz a Belső Minőségügyi Kézikönyv harmadik kiadásáról is. A kiadványról dr. Brezanóczy Ferenccel, az MGYK Szakmai Munkabizottságának vezetőjével közöl interjút a köztestület honlapja.

hirdetés

(...)– Hogyan állnak a munkával? Mikorra várható a megjelenése?

– Jelenleg az elvégzendő feladatok feltérképezése, az információk gyűjtése, a módosítások átvezetése folyik. Az új fejezetek a megjelenő rendeletek alakulásának függvényében kerülhetnek kialakításra. Az e-recept bevezetése új helyzetet hozott, és az ezzel kapcsolatos jogi előírások, technikai lehetőségek és szakmai elvárások még mozgásban vannak. Bár azt szerettük volna, hogy a Gyógyszerész Köztestületi Napokra elkészüljünk vele, emiatt ez most nem reális célkitűzés. Jó lenne, ha a harmadik kiadás is megélne pár évet, így a változások függvényében lesz célszerű azt véglegesítenünk. Ráadásul ismételten ígéretet kaptunk, hogy az OGYÉI tiszti gyógyszerészi kar közreműködésével lehetőségünk lesz közösen áttekintenünk. Úgy gondolom, hogy reálisan 2018 elején érhetjük el, hogy nyugodt szívvel tudjuk a tagság rendelkezésére bocsájtani.

– A GYKTN program előzeteséből tudható, hogy előadást fog tartania Belső Minőségügyi Kézikönyv III. kiadásával kapcsolatban…

– Fontosnak tartom, hogy a tagság minél szélesebb körben ismerje meg, értse meg, hogy a BMKK milyen segítséget és milyen biztonságot nyújt a mindennapi gyakorlatban. Igaz, hogy a törvény szerint kötelező volt létrehozni, de ha már kötelező, akkor legyen haszna is. Miután a második kiadás is 93 oldal (mellékletek nélkül, és ez a harmadikkal sem fog csökkenni), ezért az adaptálás nem kis munka. Ezt a munkát a kollégák sok időráfordítással, bizonyos nehézségek árán tudják elvégezni. Ha sikerül megértetni, hogy az egyes fejezetek alapos átgondolásával, átdolgozásával, a felmerülő kérdéses helyzetekhez való egyértelmű iránymutatások beépítésével, ellenőrzésével, biztonságot és nyugodt munkahelyi légkört lehet kialakítani, akkor egyértelművé válik, hogy a kézikönyv hasznos, sokat segíthet, és nem csak egy kötelezően elvégzett feladat eredménye. (...)

A teljes beszélgetés

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés