2021. október. 25., hétfő - Blanka, Bianka.

Kamarai tájékoztató a védőmaszkokról

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel való együttműködés keretei között, valamint az Egészségügyért Felelős Államtitkárságon is kezdeményeztük, hogy a gyógyszertárak – a többi egészségügyi szolgáltatóhoz hasonlóan – részesei lehessenek az egészségügyi védőmaszk-ellátásnak, olvasható a kamara honlapján.

Mint az a Hankó Zoltán és Feller Antal által aláírt tájékoztatóban olvasható: "Információink szerint a stratégiai készletek központi kialakítása jelenleg is tart, így a stratégiai készletből való ellátás időpontja ma még bizonytalan. Azonban a Hungaropharma Zrt.-nek piaci kapcsolatain keresztül – ugyan korlátozott számban – sikerült jó minőségű egészségügyi szájmaszkokat beszerezni, melyet elsőként a hazai gyógyszertárak saját felhasználású céljára biztosít, azaz a Hungaropharma Zrt. és a kamara közötti korábbi egyeztetésen létrejött megállapodásnak megfelelően, a Hungaropharma valamennyi közforgalmú-, intézeti-és intézeti, vényforgalmat is lebonyolító gyógyszertárnak, függetlenül a meglévő szerződésüktől, saját felhasználás céljára,egy-egy 50 db-os doboz szájmaszkot biztosít.

Megállapodásunk értelmében, az ügyintézés egyszerűbbé tétele érdekében,csak azoknak a gyógyszertáraknak a visszajelzését várjuk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre február 14. 24:00 óráig, amelyek ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni."

További információ az MGYK honlapján

Jogszabályfigyelő

A Lancet című világszerte elismert angol orvosi szaklap lehozta a Sinopharm vakcina 2, illetve 3 adagjával 3-18 évesek körében végzett Fázis 1+2 klinikai vizsgálatról szóló tanulmányt.