hirdetés
hirdetés
2021. március. 07., vasárnap - Tamás.
hirdetés

Így változik a tápszerreklámozás szabályozása

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám, írja a MédiaPiac.

hirdetés

A speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó 609/2013/EU (valamint 2016/128 EU) szabályozás jelentősen átalakítja e termékkör reklámozását, hívja fel a figyelmet az Önszabályozó Reklám Testület.

Bár maga a szabály nem új, a közelgő határidő miatt mindenképpen fel kell hívni a figyelmet a február 22-től hatályba lépő változásokra – figyelmeztet Fazekas Ildikó ÖRT főtitkár.

• Tápszer elnevezés – mostantól élelmiszer. De! A tápszerként forgalomba hozott és a feltüntetett minőség megőrzési időpontig jogszerűen tápszer elnevezéssel forgalmazható termékek milyen néven szerepelhetnek a reklámban? Álláspontunk szerint a fogyasztók egyértelmű tájékoztatása és a megtévesztés elkerülése érdekében azzal a jelöléssel, amellyel a fogyasztó az üzletekben találkozik. Tehát ameddig tápszerként forgalmazzák, addig a tápszer elnevezés szerepelhet a reklámban (és értelemszerűen a termék grafikai megjelenítésén is).

• Február 22. után sem tápanyag-összetételre sem egészségre gyakorolt állítás nem tehető e termékek esetén. Míg a „sima” élelmiszerek esetén az ún. EFSA által tudományosan elfogadott és közzétett állítás tehető, e termékkategória esetén nem.

További részletek a MédiaPiac portálján.

(forrás: Médiapiac.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés