hirdetés
hirdetés
2022. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Gyógyszerforgalmazás, utazási költségtérítés

A Magyar Közlöny 105. számában június 28-án jelent meg a 231/2022. Korm. rendelet a gyógyszerforgalmazást és az utazási költségtérítést érintő egyes kormányrendeletek módosításáról. A gyógyszerészeket érintő módosításokról a kamara honlapja közöl tájékoztatót.

hirdetés

A rendelet módosítja a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyfürdőellátások árához nyújtott támogatások elszámolásáról és folyósításáról szóló 134/1999. (VIII. 31.) Korm. rendelet 6/C.  § (2a) bekezdését, melyben a „8 millió” szövegrész helyébe a „9 millió” szöveg lép.

A módosítás azt a koherenciazavart rendezi, amely azt követően állt elő, hogy a 2021. december 22-én megjelent 757/2021. (XII. 22.) Korm. rendelet a vissza nem térítendő működési célú támogatásra jogosult közforgalmú gyógyszertárak esetében az addigi 8 millió forintos összeghatárt felemelte 9 millió forintra, de a módosítás nem terjedt ki a fiókgyógyszertárat is működtető gyógyszertárak esetében a fiókgyógyszertárhoz kapcsolódó havi 60 ezer forintos vissza nem térítendő támogatásra. Igy ezen túl azok a működési célú támogatásra jogosult, fiókgyógyszertárat is működtető gyógyszertárak is megkaphatják a fiókgyógyszertárra jutó 60 ezer forintos havonkénti támogatást, amelyek 2021. I. félévében 8 és 9 millió forint közötti közfinanszírozott gyógyszerértékesítésből származó árréstömeget realizáltak. A módosítás július 2-án lép hatályba.

A gyógyszertárak létesítésének és működtetésének részletes szabályairól szóló 422/2016. (XII. 14.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdése új g) ponttal egészül ki. A módosítás értelmében abban az esetben, ha az OGYÉI új gyógyszertár létesítésére pályázatot ír ki és az adott településen lesz olyan gyógyszertár, amely létesítési engedéllyel rendelkezik, de működési engedélyét még nem kapta meg, a pályázatnak a korábban elbírált pályázat alapján létesítendő közforgalmú gyógyszertár létesítési engedélyében rögzített címét is tartalmaznia kell.

További részletek a kamara honlapján

hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés