hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 29., kedd - Mihály.
hirdetés

Gyógyszerészek a közösségi hálón

Nem meglepő, hogy a gyógyszerészek is élnek a Facebook-csoport alapítás lehetőségével. Csoportjaik jellemzőit, funkcióit tekintette át cikkében a Marketing Pirula.

hirdetés

A Facebook oldalon számos, gyógyszerészeket egyfajta közösségbe rendező csoport létezik. Szinte lehetetlen mindegyikben részt venni, annyi változat fordul elő, különböző fókuszokkal és nagy ütemben létesülnek újak is. Ahogyan kifejezetten szakmai, informatív fórumok, úgy laikusoknak szóló színvonalas tanácsadó kezdeményezés, és kifejezetten az állásközvetítésre koncentráló variációk is fellelhetők. A legnagyobb taglétszámú, mondhatni legnépszerűbb csoportokban azonban teljesen vegyes az érdeklődési kör. Ezekben folyamatosan keverednek – a mindennapi, praktikus kérdésektől kezdve az aktuális szakmai irányelvek feldolgozásáig – a különféle felvetések. 

Ha mégis jellemezni kellene, mi uralja e fórumokat, akkor két kiemelkedő témát találunk. Gyakorlatilag napi rendszerességgel bukkannak fel az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működésével, vagy pillanatnyi állapotával kapcsolatos érdeklődő, vagy éppen tájékoztató bejegyzések. S ugyanígy sűrűn látnak napvilágot az aktuális hiánycikkeket az országban kereső, lelkiismeretes kollégák kérdései. Időhatékony és közvetlen segítséget tudnak adni a kollégák. Például, ha valaki közzéteszi, hogy már beszélt az illetékessel, s tőle tudja, hogy az aktuális problémánk országos, ne magunknál keressük az okát, s ne is telefonálgassunk hosszasan miatta.

Rendkívül hasznos továbbá a csoportok egyfajta riadólánc-funkciója. Ez lehetővé teszi a biztosan hamis vagy annak vélt, gyanús vények felbukkanási helyeinek, idejének, jellemzőinek, sokszor fényképpel alátámasztott gyors megosztását. Az ilyenek beváltásának kísérleteiről pillanatok alatt értesülhet a csoport többi tagja, s így könnyebben észreveheti, ha esetleg nála is próbálkoznak. 

Ugyanez a hatékony és jótékony gyorsaság használható ki abban az esetben, ha egy vény tartalma nehezen olvasható, vagy egy magisztrális készítmény az összetétele alapján technológiai aggályokat vet fel. A csoport tagjai a tapasztalatuk vagy a speciálisabb szakmai tudásuk révén könnyen ki tudják segíteni a kollégát, kolléganőt. Megoszthatunk továbbá érdekesnek talált cikkeket, honlapokat, kezdeményezéseket és lehetünk hiteles szakmai forrás szakdolgozathoz, diplomamunkához készített kérdőívek kitöltésekor.

További részletek a Marketing Pirula oldalán.

(forrás: Marketing Pirula)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés