hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 16., kedd - Ábrahám.
hirdetés

Évente közel 1,8 millió doboz csecsemőtápszert váltanak ki a patikákban

Az elmúlt három évben Magyarországon évente 1,4-1,8 millió doboz receptre kiváltható csecsemőtápszer fogyott. A 2019 és 2021 között a legtöbb tápszert tavaly vásárolták a patikákban – közölte a VG-vel a Hiflylabs Zrt.

hirdetés

2021-ben 1,8 millió doboz tápszert váltottak ki a szülők, összesen 4,7 milliárd forint értékben. A tavalyi év rekordnak számít az elmúlt három év távlatában, hiszen 2019-hez képest több mint 909 millió forinttal magasabb költés valósult meg a tápszerpiaconmondta a VG-nek Farsang Bence, a Hiflylabs Zrt. adatelemzője. 

A legfrissebb adatok szerint áprilisban valamivel több mint 155 ezer doboz tápszert adtak ki receptre, több mint 417 millió forintért, az idei év első négy hónapjában már 1,7 milliárdért váltottak ki támogatott csecsemőtápszert a gyógyszertárakban.

A csecsemőtápszereket finanszírozott formában a babák egyéves koráig támogatja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), de az anyukák gyakran nem várják meg a gyermekorvosi vényt, hanem recept nélkül is megveszik – tette hozzá a szakember. 

Magyarországon 24-féle csecsemőtápszert támogat a társadalombiztosítás – közölte a VG-vel a NEAK. A társadalombiztosító a tápszereket 25, 55, 70 és  90 százalékos mértékben támogatja, illetve egyes esetekben térítésmentesen is biztosítja.

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés