hirdetés
hirdetés
2021. április. 11., vasárnap - Leó, Szaniszló.
hirdetés

Eltűntek a vevők a budapesti patikákból

A támogatott gyógyszerek 42,6 milliárd forintos augusztusi forgalma az áremeléseket is figyelembe véve még a szezonhoz képest is alacsony, derül ki a Napi.hu összeállításából.

hirdetés

A nyár végi időszakban szokásos gyógyszerforgalmat mutat 2020 augusztusa, egyedül Budapest teljesített számottevően alul még magához képest is. Úgy tűnik idén a szokásosnál többen hagyták itt a fővárost a nyár végére, írja összefoglalójában Virág Zsolt, az adatok elemzését végző Hiflylabs igazgatósági elnöke a Napi.hu szerint.

A támogatott vényköteles gyógyszerek augusztusi forgalma 42,6 milliárd forint volt, ami 7 százalékkal elmarad a júliusi értéktől, de egy hajszállal  meghaladta a 2019. augusztusi értéket.  Az év első nyolc hónapjának forgalma 5,6 százalékos pluszban áll az előző év azonos időszakához mérten. A forgalom eloszlására jelentős részben még mindig a nyári szabadságok, és az otthoni munkavégzés fejtette ki hatását.

A regionális adatokból markáns budapesti visszaesés rajzolódik ki. A fővárosban az alacsony júliusi értékhez képest is tovább, 7,3 százalékkal csökkent a forgalom. Az előző évhez képest viszonyítva pedig már 10 százalékos a csökkenés, ami a Covid miatt indult agglomerációs home office jelenségnek és a nyári szabadságoknak együttesen köszönhető. A megyei számok másik végén Somogy, Veszprém és Heves megye áll, ahol az ország többi részével ellentétben az előző évhez képest még nőtt is a forgalom. A Somogy és Veszprém megyei bővülés az átlagnál több belföldi turistának köszönhető, míg Heves megyében a daganatellenes szerek forgalma volt kiugró az országos trendhez képest.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés