hirdetés
hirdetés
2020. július. 12., vasárnap - Izabella, Dalma.
hirdetés

Biztonságosabbá vált a gyógyszerkiadás

Új gyógyszerkiadó automatát vásárolt az orosházi Csiki Patika. Akár nyolc kilométer gyaloglást is megspórol a dolgozóknak és a kiszolgálást is hatékonyabbá teszi az új eszköz, közli az oroscafe.hu.

hirdetés

A szakképzett munkaerőhiány a patikákat is komoly kihívás elé állítja. Az orosházi Csiki Patika tulajdonosát, dr. Csiki Csabát ez is ösztönözte új beruházásának megvalósításában. Egy új gyógyszerkiadó automatával szerelte fel a gyógyszertárát.

– Az országban száznál is kevesebb ilyen gép van, leginkább Budapesten és a megyei jogú városokban találhatók. A megyében itt ez a második ilyen automata, jóval nagyobb és modernebb kivitelben – fogalmazott a gyógyszerész.

Előnyeit sorolva elmondta, hogy jóval biztonságosabb, hiszen a gépnél nem fordulhat elő, hogy egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt rossz gyógyszert vagy lejárt szavatosságú terméket kapjon a beteg. Érdekességként tette hozzá, egy tanulmány szerint a gyógyszertári dolgozók naponta akár nyolc kilométert is megtehetnek miközben kiszolgálják a pácienseket a megfelelő készítménnyel. Az új gyógyszerkiadó ezt megspórolja nekik.

– Ezzel a betegek járnak jól, hiszen több minőségi idő jut rájuk. Amit eddig gyógyszerek keresésével töltöttek el a munkatársaink már a betegekkel való kommunikációra fordíthatják.

A teljes cikk

(forrás: oroscafe.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés