hirdetés
hirdetés

Betegirányítást rejt az "okosvény"

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége aggodalommal figyeli az „okosvény” alkalmazásával kapcsolatos, helytelen  gyakorlatot, melynek megszüntetéséhez az orvosi kamara segítségét is kérik.

hirdetés

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöksége aggodalommal figyeli azt a gyakorlatot, amikor az „okosvény” alkalmazásával, az „okosvény” működtetője – saját gyógyszertári hálózata gyógyszertárainak nevében – közvetlenül megkeresi a vényíró orvosokat azt kérve, hogy „okosvényüket” ismertessék és ajánlják a betegeik körében.

Azzal, hogy ezt a rendszert a vényíró orvosok által kívánják terjeszteni, és hogy a rendszerhez csatlakozott gyógyszertárak köre az „okosvény” működtetőjének gyógyszertári hálózata, lehetővé teszik a betegirányítást, amit a kamara elnöksége súlyos orvos- és gyógyszerészetikai kérdésnek tekint, írják honlapjukon.

A kamara elnöksége felhívja a jelenségre figyelmet és elvárja az „okosvényeket” működtető vállalkozásoktól ezen gyakorlat beszüntetését.

A kamara elnöksége október 20-án tartott ülésén felkérte Hankó Zoltán elnököt, hogy ezt az álláspontot a Magyar Orvosi Kamara elnökével is ismertesse, kérve egyben támogatását az aggályos gyakorlat megszüntetéséhez.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés