hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Adatok a gyógyszertári döntéshozatal szolgálatában

A PHOENIX Pharma Zrt. egyedi szolgáltatással segíti májustól a hazai gyógyszertárakat: PHOENIX Iránytű címmel korunk egyik legfontosabb erőforrását, adatokat bocsát rendelkezésükre.

hirdetés

A PHOENIX Pharma Zrt. a hazai gyógyszertárak piacvezető nagykereskedő partnereként nagy hangsúlyt helyez a gyógyszerellátási rendszer szereplői közötti együttműködésre. A gyógyszertárakkal folytatott párbeszéd mutatott rá arra, hogy nagy segítség lenne a gyógyszerészek számára, ha folyamatosan figyelemmel tudnák kísérni a gyógyszertárak működése szempontjából releváns adatok alakulását.

„Nagyon sok gyógyszerésszel állok személyesen is kapcsolatban, és látom, hogy mind szakmai, mind gazdasági értelemben rendkívüli odafigyeléssel irányítják gyógyszertárukat. A mai felgyorsult világban megnőtt az adatok jelentősége, hiszen ezek ismerete és figyelembevétele nélkülözhetetlen a megfontolt döntéshozatal során. A PHOENIX Iránytűvel szeretnénk a gyógyszerészeket támogatni abban, hogy minél jobb döntéseket tudjanak hozni a gyógyszertáruk jelenével és jövőjével kapcsolatban” – mondta Kaló Tamás, a PHOENIX Pharma Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: PHOENIX Pharma
Fotó: PHOENIX Pharma

Az egészségügyi rendszer, illetve azon belül a gyógyszerellátási rendszer szereplőire napjainkban különösen nagy felelősség hárul. A COVID-járvány hirtelen hatalmas nyomás alá helyezte a szektort, míg az Ukrajna területén kitört háborús konfliktus nyomán nem várt gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az gyógyszerellátás szereplőinek is. Ahhoz, hogy a folyamatos és biztonságos gyógyszerellátás a dinamikusan változó gazdasági és piaci környezetben is biztosított legyen, kulcsfontosságú, hogy a gyógyszerellátási rendszer szereplőinek gazdasági stabilitása megmaradjon. A szereplők gazdasági döntéseinek alapját pedig a tények, adatok és információk szolgálják.

A gyógyszerpiaci adatokat szolgáltató cég az IQVIA, a világ vezető egészségügyi technológiai vállalata, mely 30 év tapasztalattal rendelkezik a magyarországi gyógyszerforgalmi adatok gyűjtése és feldolgozása területén. A kiterjedt adatgyűjtési tevékenység mellett analitikai, technológiai és klinikai kutatási szolgáltatások nyújtásával kapcsolja össze és támogatja az iparág valamennyi területét és szereplőjét, beleértve a gyógyszertárakat is.

„Örültünk a PHOENIX megkeresésének, hiszen egy ilyen kezdeményezés révén támogatást és lehetőséget is nyújthatunk a gyógyszerészeknek, hogy még inkább a betegeikre és vásárlóikra összpontosíthassanak– tette hozzá Somogyi Judit, az IQVIA üzletfejlesztési vezetője. – Célunk olyan formába önteni az adatokat, amely a mindennapi működés során is értéket képviselhet a gyógyszertárak számára, támogatva a hatékonyabb döntéshozatalt. ”

Az együttműködés eredményeképp negyedévente megjelenő PHOENIX Iránytű első kiadását májusban juttatja el a PHOENIX a gyógyszertárakba.

„A PHOENIX Iránytűt ingyenesen kínáljuk a gyógyszertáraknak, függetlenül attól, hogy mely nagykereskedő a gyógyszertár fő beszállítója. A szolgáltatással minden hazai gyógyszerészt szeretnénk támogatni az adatalapú döntéshozatali folyamataikban” – tette hozzá Kaló Tamás.

(forrás: PHOENIX Pharma)
hirdetés
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés