hirdetés
hirdetés

A HGYSZ az új egészségügyi saláta-kormányrendeletről

2017. szeptember 5-én jelent meg a Magyar Közlöny 141. számában az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 250/2017. (IX. 5.) kormányrendet. A HGYSZ a gyógyszertárak szempontjából fontos rendelkezéseket mutatja be.

hirdetés

A közforgalmú gyógyszertárakban a gyógyszerészi tulajdonarány növelésének elősegítéséről szóló 212/2013. (VI. 19.) Korm. rendelet módosítása

2017. január elsejétől az összes gyógyszertárat működtető gazdasági táraságban megvalósult a többségi gyógyszerészi tulajdon, ezért változtattak a Patika Hitelprogram felhasználási lehetőségein.

A járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és gyógyfürdőellátások árához nyújtott támogatások elszámolásáról és folyósításáról szóló 134/1999. (VIII. 31.) Korm. rendelet módosítása

A kormányrendelet módosítása lehetővé teszi, hogy a gyógyszertárak 2017. november 1-től az e-receptek után is igényelni tudják a társadalombiztosítási támogatást a NEAK-tól.

A gyógyszertárak létesítésének és működtetésének részletes szabályairól szóló 422/2016. (XII. 14.) Korm. rendelet módosítása

A kormány a gyógyszertárak létesítésére vonatkozó részletszabályok egy részét 2018. január 1-től törli a 2006. évi XCVIII. törvényből (Gyftv.), és áthelyezi a kifejezetten erre a célra létrehozott kormányrendeletbe.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetről szóló 28/2015. (II. 25.) Korm. rendelet módosítása

A kormány az egyedi dobozazonosító rendszer működtetésével kapcsolatos feladatok egy részének elvégzésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) jelöli ki. A feladatokat az OGYÉI-nek 2019. február 9-től kell majd ellátnia.

Részletek a blogon

(forrás: Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés