hirdetés
hirdetés
2023. február. 06., hétfő - Dorottya, Dóra.
hirdetés

A gyógyszerész kompetenciája a maszkviselés elrendelése a patikában

A személyi jogos gyógyszerész kompetenciája, hogy kollégáinak előírja a maszkhasználatot, mint a biztonságos munkavégzés feltételét, a betegeket pedig megkérje a maszkhasználatra.

hirdetés

Több gyógyszertárból kaptunk olyan jelzést, mely szerint növekszik a covid-gyorstesztet kérők, illetve covidos tünetekkel gyógyszertárba menő betegek száma. Ezt igazolják az NNK adatai is: míg június utolsó előtti hetében 1961 újonnan igazolt covidos beteget regisztráltak, a július 13-i adatközlés szerint az előző héten regisztrált betegek száma már meghaladta a 8 ezret (8036). Kollégáink elsősorban maszkhasználattal kapcsolatos tájékoztatást kértek.

A covid-járvány korábbi hullámaiban letisztult álláspont szerint a közforgalmú és fiókgyógyszertárak egészségügyi szolgáltatók (és közvetlenül nem kötelezőek rájuk az egészségügyi intézményekben előírt járványvédelmi intézkedések), ahol a jelenlegi szabályozás értelmében a személyi jogos gyógyszerész kompetenciája – ha úgy ítéli meg –, hogy kollégáinak előírja a maszkhasználatot, mint a biztonságos munkavégzés feltételét, a gyógyszertárba jövő betegeket pedig megkérje a maszkhasználatra – hívja fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés