hirdetés
hirdetés

"Fellebbezést nem, csak bírósági keresetet lehet benyújtani"

A fellebbezés könnyen és egyszerűen használható eszköz arra, hogy lehetőségünk legyen bebizonyítani azt, hogy egy adott ügyben nekünk van igazunk és a hatóság tévedett. Ezt az eszközt most elvesztettük, írja a HGYSZ.

hirdetés

Érdemes tudni, hogy az átalakításoknak megfelelően az idei év elejétől kezdve az ÁEEK kezeli az egészségügyi dolgozók alap-, és működési nyilvántartását is. Ennek következtében ezentúl az ötévente esedékes működési nyilvántartás meghosszabbítása iránti kérelmet nekik kell megküldeni. Természetesen az ÁEEK fogja tovább működtetni az alap-, és működési nyilvántartási keresőt is. Emellett ez az intézmény foglalkozik a szakképző helyek akkreditációjával is.

A sokak számára ismerős feladatok mellett még volt egy olyan funkciója is az ENKK-nak, melyet talán kevesebben ismertek: ez az intézmény volt ugyanis az OGYÉI gyógyszer-kiskereskedelemmel kapcsolatos ügyeiben a másodfokú hatóság. Ha valaki nem értett egyet a tisztifőgyógyszerészek valamelyik döntésével, akkor első körben az ENKK-hoz fordulhatott jogorvoslatért.

A nagy intézményi átalakítások és összevonások közepette azonban az ENKK megszűnése után nem maradt olyan hatóság vagy intézmény, amely el tudná látni ezeket a feladatokat. Így jelenleg az a helyzet, hogy a gyógyszertárak működésével kapcsolatban hozott döntések esetében fellebbezést nem, csak bírósági keresetet lehet benyújtani.

Részletek a HGYSZ blogján

(forrás: Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés