hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Vészhelyzeti engedélyt kapott egy otthoni, PCR-minőséget ígérő Covid-teszt

Az Egyesült Államokban már vészhelyzeti engedélyt kapott egy olyan otthoni, PCR-minőséget ígérő Covid-teszt, amelyhez okostelefonra is szükség van, írja a hvg.hu.

hirdetés

Az Egyesült Államokban nemrégiben forgalomba hoztak egy olyan otthoni tesztet, ami állítólag 97,3 százalék pontosságú és egy órán belül megbízható eredményt ad.

A tesztcsomagon kívül szükség van egy okostelefonra és a Detect nevű androidos vagy iOS-es alkalmazásra. Az eljárás (amelyhez videó is van, hogy lépésről lépésre bemutassa a készlet használatát) egészen alacsony vírusterhelés mellett is képes kimutatni a fertőzést. Nem véletlen, hogy okostelefont is használni kell a teszthez, az eredményt ugyanis jelenteni kell az amerikai közegészségügyi hatóságnak.

A teszt a szokásos: mindkét orrlyuk belsejéből tamponnal kell mintát venni, majd a tampont a megfelelően előkészített kémcsőbe kell helyezni. Ez a kémcső kerül később a Detect Hub nevű egységbe, majd egy másik tartóba. Az okostelefonos alkalmazás ezután kérdéseket tesz fel, majd közli a teszt eredményét.

Az egyetlen tesztet és az újrafelhasználható hubot tartalmazó kezdőkészlet 75 dollárba (nagyjából 24 ezer forintba) kerül, ettől függetlenül pillanatok alatt elkapkodták az egyelőre csak vészhelyzeti engedéllyel rendelkező tesztkészleteket, amiben annak is szerepe lehet, hogy a készlet már az omikron variánst is kimutatja, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés