hirdetés
hirdetés
2022. július. 07., csütörtök - Appolónia.
hirdetés

Újabb eredmények a férfiaknak szánt fogamzásgátlók fejlesztésében

Gyógyszeres kezeléssel sikerült a tanulmányban részt vevő férfiak spermiumszámát a fogamzóképesség határa alá csökkenteni, derül ki az Index beszámolójából.

hirdetés

Egy néhány napja megjelent tanulmány arról számolt be, hogy gyógyszeres kezeléssel sikerült a tanulmányban részt vevő férfiak spermiumszámát a fogamzóképesség határa alá csökkenteni, és mindezt jelentősebb mellékhatások nélkül – írja az Index.

A vizsgálat vezetője, Tamar Jacobsohn szerint, aki a Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development munkatársa, ez óriási előrehaladást jelent. A vizsgálatban részt vevő férfiak közül ugyanis egy sem panaszkodott mellékhatásokra, legalábbis olyan szinten semmiképpen, hogy ne akarta volna tovább szedni a gyógyszert.

A résztvevők spermiumszáma 1 millió per milliliter alá csökkent, ami a szerzők szerint már nemzőképtelenséggel jár. A normál spermiumszám ugyanis 15 és 200 millió per milliliter körül van.

Az egyik ismert hátulütő jelenleg az, hogy mivel a spermiumok életideje három hónap körül van, így a hatás kifejlődéséhez is legalább ennyi időre van szükség.

Az eredményeket az Amerikai Endokrinológiai Társaság éves kongresszusán mutatták be néhány nappal ezelőtt. Azt a szerzők is elismerik, hogy további tanulmányok szükségesek, hiszen a gyakorlatban nem tesztelték a részt vevő férfiak nemzőképességét.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés