hirdetés
hirdetés

Új gyógyszereket is kikísérleteznek

Példátlan összefogás élére állt a Pécsi Tudományegyetem, amely Debrecen és Szeged egyetemeivel szövetségre lépve független finanszírozásból valósít meg klinikai kutatásokat, közli a BAMA.

hirdetés

Rengeteg tudományos kutatást, klinikákon zajló vizsgálatot és egy egész hálózat felépítését is tartalmazza az a hatalmas vállalkozás, amely három éven át összesen 1,5 milliárd forintból segíti az orvostudományi kutatások bővítését, a nemzetközi gyógyszerfejlesztési élvonalhoz való csatlakozást. A projektet csütörtökön mutatták be a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjában.

A PTE vezette konzorcium olyan hálózatot épít fel, amelyben a három egyetem 36 szakemberének kutatási munkáját fogja össze, kilenc kutatási területet lefedve – ismertette a részleteket a konzorcium szakmai vezetője, Kovács L. Gábor pécsi akadémikus. Mindegyik elem az orvostudomány jelentős újítására készül a műfajában, hozzájárulva végső soron a kezelésekben alkalmazható gyógyszerek kifejlesztéséhez. Mint Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára fogalmazott, az egészségipar igazi húzóágazat Magyarországon, ezen belül a gyógyszergyártás egymaga a nemzeti gazdasági össztermék 3 százalékát adja. Ebben az egyetemeknek, és a most kialakított konzorciumnak is hatalmas szerepe van a jövőbe mutató, innovatív tevékenységük által.

További részletek

(forrás: BAMA)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés