hirdetés
hirdetés
2021. szeptember. 20., hétfő - Friderika.
hirdetés

Szájon át bevehető vakcinát tesztel Izrael

Izrael rövidesen megkezdi a szájon át bevehető koronavírus-vakcina tesztelését, írja a Forbes nyomán a Portfolio. Az új megoldás a vakcinákhoz való gyorsabb, egyszerűbb hozzáférést biztosíthatja.

Az Oravax Medical, a szájon át bevehető gyógyszerek fejlesztésére összpontosító vállalat arra készül, hogy megkezdje Covid-19 vakcinájának klinikai vizsgálatait Izraelben, miután zöld utat kapott a Tel Aviv-i Ichilov Kórház felülvizsgálati bizottságától. Az első vizsgálatba 24 be nem oltott önkéntest vonnak be, akik egy-egy tablettát vesznek be, és megvizsgálják a vakcina biztonságosságát, illetve a kiváltott immunitás mértékét. Ha az első vizsgálatok eredménye kedvező, rátérnek a 3. fázisú vizsgálatokra.

A vakcinának „sokkal ellenállóbbnak kell lennie a Covid-19 variánsokkal szemben”, mondta Nadav Kidron, az Oravax anyavállalat, az Oramed Pharmaceuticals vezérigazgatója. Kidron szerint a Pfizer és a Moderna egyetlen fehérjéjével szemben a szájon át bevehető vakcina három vírusfehérje ellen edzi az immunrendszert.

Az Oravax a kapszulát a Covid-19 ellen korábban beoltott emberek emlékeztető vakcinájának is szánja, írja a lap.

(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés