hirdetés
hirdetés
2023. február. 02., csütörtök - Karolina, Aida.
hirdetés

Semmilyen hatással nincs a kreativitásra a marihuána

Nem volt szignifikáns különbség a kreativitásban a szer hatása alatt álló és a józan csoportok között, így a kutatók azt feltételezték, hogy a kreativitásra semmilyen hatással nincs a marihuánafogyasztás, írja az Index.

hirdetés

Elindítottak egy második vizsgálatot is, amelyhez további 140 alkalmi marihuánafogyasztót toboroztak, akiket szintén csoportokra osztottak: azokra, akik éppen a szer hatása alatt voltak, illetve azokra, akik már legalább 12 órája nem füveztek. Ezt követően mindkét csoportot egy munkaközpontú kreativitási feladat elvégzésére kérték fel. Azt mondták nekik, öt percük van rá, hogy ötleteljenek egy helyi zenekar beindításán, amellyel a bevételüket növelnék meg – ezt követően pedig egymás ötleteit értékelték a résztvevők.

Bár azok, akik elszívták a kábítószert, általában kedvezőbben értékelték mások ötleteit, mint akik nem, de a kreativitásban ugyanúgy nem volt különbség a két csoport között.

A marihuána nem tesz kreatívabbá vagy kevésbé kreatívvá – mondta Christopher Barnes, a Washingtoni Egyetem pszichológusa, a kutatás vezetője, aki szerint így egyértelműen bebizonyosodott, hogy nem lesz sokkal színesebb a gondolkodásunk egy-két spangli elszívásától.

Ezzel szemben a korábbi kutatásokból az derül ki, hogy a krónikus marihuánafogyasztás megváltoztathatja a fiatal felnőttek agyának fejlődését, és növelheti a mentális egészségügyi problémák kockázatát is – írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés