hirdetés
hirdetés

Kiváltható védőoltások?

Amerikai kutatók olyan módszert fejlesztettek ki, amely felgyorsítja a gyógyszer szállítását a testen belül, ezért sokkal hatékonyabban szívódik fel ott, ahol szükség van rá, írja a 24.hu.

hirdetés

A Kaliforniai Egyetem kutatói egyedi módszert találtak arra, hogy felgyorsítsák a gyógyszer útját a testen belül, ami megnöveli az esélyét annak, hogy a gyomorsavat átvészelve időben eljusson a belekig. A módszerhez mindössze egy mikroszkopikus mennyiség szükséges magnéziumból és titán-dioxidból.

Ez a két anyag a Futirism beszámolója szerint – amelyet a 24.hu idéz – reakcióba lép a szervezetben található vízzel, így egy buborékos áramlatot hoz létre, ami felgyorsítja a magnéziumhoz és titán-dioxidhoz erősített gyógyszerhatóanyagot, és hamarabb elviszi a belekbe. Az egész mixhez már csak egy olyan membránt kell illeszteni, ami megvédi a gyógyszert a gyomorsavtól, és kész is a működő módszer.

A klinikai kutatások még váratnak magukra, de a módszert már tesztelték egereken, méghozzá nagyon jó eredményekkel. Ráadásul a kutatók azt mondják, hogy a szájon át szedhető gyógyszerek sokkal hosszabb ideig tartó immunválaszt is tudnak kiváltani, mint a vakcinák, ezért külön pozitívum lenne, ha ki lehetne váltani őket.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés