hirdetés
hirdetés
2022. december. 05., hétfő - Vilma.
hirdetés

Kezelheti az elhízást is egy új, kísérleti gyógyszer

Az Eli Lilly gyógyszergyártó cég 72 héten át több mint 2500 ember bevonásával végzett kísérletet azzal a gyógyszerrel, amit a 2-es típusú cukorbetegség ellen is bevetne, írja a hvg.hu.

hirdetés

Az egyelőre csak kísérleti stádiumó tirzepatid hármas fázisú klinikai tesztjének eredménye azonban biztató eredményt hozott. A cég által közölt adatok szerint azok, akik ezt a gyógyszert szedték, a testsúlyuk akár 22 százalékát is elveszíthették, és átlagosan nagyobb súlyvesztést értek el, mint azok, akik placebót kaptak.

A vizsgálatban több mint 2500 túlsúlyos – 25-30 közötti BMI-értékkel bíró –, vagy elhízott – 30+ BMI-értékű – beteg vett részt. A kiválasztottak vagy placebót, vagy három különböző dózisú tirzepatidot kaptak a bőrük alá fecskendezve. Emellett azt javasolták nekik, hogy tartsanak csökkentett kalóriatartalmú diétát és növeljék a fizikai aktivitásukat. A vizsgálat az Egyesült Államokban, Argentínában, Brazíliában, Kínában, Indiában, Japánban, Mexikóban, Oroszországban és Tajvanon zajlott.

A 72 héten át tartó kísérlet során minden beteg veszített a súlyából, de azok, akik a gyógyszert kapták, sokkal többet. Az 5 milligrammos dózist kapók a testsúlyuk 15, a 10 milligrammos csoport 19,5 míg a 15 milligrammos adagot kapók 20,9 százalékot veszítettek a testsúlyukból, szemben a placebo-csoportban tapasztalt 3,1 százalékos fogyással, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés